Iată ce bani luaţi în plus de la 1 iunie!

Ultima actualizare:

    Salariile bugetarilor  vor creşte cu 8%
Salariile bugetarilor vor creşte cu 8%

Banii reţinuţi bugetarilor şi pensionarilor vor veni treptat, începând cu 1 iunie. În urma discuţiilor cu reprezentanţii FMI s-au găsit soluţii pentru a îndeplini această promisiune.

Au căutat ore în şir bani pentru bugetari şi pensionari. Au găsit, dar nu sunt suficienţi, aşa că bugetarii nu vor recupera 15%, ci doar 8%, într-o primă etapă.

Negocierile Guvernului cu reprezentanţii FMI s-au încheiat cu succes, a anunţat ministrul Florin Georgescu, după întrevederile-maraton de sâmbătă, de aproximativ 12 ore.

S-a căzut de acord în privinţa reîntregirii salariilor bugetarilor, de la 1 iunie, dar numai cu 8%, puţin mai mult de jumătate din cât mai trebuia pentru a reveni la salariile din iunie 2010.

De asemenea, s-a convenit şi asupra rambursării contribuţiilor pensionarilor la asigurările sociale de sănătate (CASS) lunar şi eşalonat, începând tot cu 1 iunie.

Florin Georgescu a precizat că, până în data de 25 mai, se vor elabora actele normative în acest sens. Singurul care ar putea bloca realizarea acestei promisiuni este preşedintele Traian Băsescu.

La întâlnirea de ieri cu reprezentanţii FMI, şeful statului a spus că nu va trimite scrisoarea de intenţie la Parlament dacă nu se vor găsi soluţii de repornire a economiei, care să aducă mai mulţi bani la buget şi să menţină deficitul bugetar în cotele convenite.

Seara, însă, într-o declaraţie televizată, preşedintele a ţinut să sublinieze faptul că este de acord 100% cu recuperarea banilor tăiaţi în 2010.

Salariile bugetarilor  vor creşte cu 8%
Salariile bugetarilor vor creşte cu 8%

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
sticle plastic jpeg
droguri praf cocaina shutterstock 2081236753 jpg
legume verzi jpeg
Thassos, Grecia FOTO Shutterstock
prosoape jpeg
christian al VII lea jpeg
camera hotel png
Pestera Craniilor png
image
actualitate.net
image
actualitate.net