Iată ce scumpiri ne aşteaptă în următoarele luni!

Ultima actualizare:
Scumpiri în următoarele luni
Scumpiri în următoarele luni

Vine valul de scumpiri! Deşi preţurile la unele produse au suferit deja modificări, încă din prima zi a anului 2013, guvernanţii ne anunţă că majorările serioase abia acum încep.

După carburanţi, care s-au scumpit în medie cu 3% şi energie cu 10%, urmează gazele, poliţa RCA, ţigările şi alcoolul şi, din nou, curentul. Există, însă, şi o veste bună. Pensionarii primesc mai mulţi bani de luna viitoare, întrucât indexarea pensiilor cu 4% a fost aprobată de Guvern în şedinţa de marţi.

În goana după bani pentru buget, Ministerul de Finanţe a decis să recurgă la creşterea accizelor la ţigări şi bere de la 1 aprilie, astfel că aceste produse se vor scumpi automat. Acciza pentru mia de ţigări va ajunge la 81,78 de euro, în creştere cu 3,3%. Majorarea va duce la o scumpire cu 15-20 de bani a pachetului de ţigări. Majorarea accizei la bere este de 10%.

Astfel, pentru marii producători, nivelul accizei este de 0,8228 euro pe hectolitru, iar pentru micii berari, 0,473 euro pe hectolitru. Creşterea accizei apare în proiectul de ordonanţă pentru modificarea Codului Fiscal.

Scumpiri în următoarele luni
Scumpiri în următoarele luni

Gazele ne vor arde la buzunare! Sunt anunţate deja scumpiri de 10 %, care vor fi introduse în factură în două tranşe. Astfel, tarifele vor creşte pentru consumatorii casnici cu 8% în iulie şi cu 2% în octombrie, se arată în raportul anual al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei. Şi consumatorii industriali vor avea două majorări de tarife, în aprilie cu 5% şi în octombrie cu 3%.

Din 1 iulie  se vor aplica tarifele de distribuţie aferente primului an din cea de-a treia perioadă de reglementare şi va începe recuperarea veniturilor amânate din perioada 2009 - 2012. În plus, conform calendarului de eliminare a tarifelor reglementare, în perioada 2015- 2018 preţurile la gaze vor creşte cu 12% anual.

Curentul s-a scumpit cu 10%, de la 1 ianuarie, astfel că preţul mediu al energiei electrice este de 175,7 lei/MWh. Ceea ce înseamnă că pentru o factură lunară medie de 40 de lei, aferent unui consum de 100 KWh, creşterea a fost de 4 lei. Cu toate astea, ne mai aşteaptă o nouă majorare. De la 1 iulie, vom plăti mai mult cu  2%. La aceeaşi facutură medie de 40 de lei, mai adăugăm încă 0,8 lei.

Scumpiri în următoarele luni
Scumpiri în următoarele luni

Dacă anul trecut era doar un zvon că poliţele RCA se scumpesc, de ieri a devenit realitate. Potrivit unui proiect de normă al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) tarifele la primele de poliţe RCA vor fi stabilite astfel încât subscrierile estimate pentru următoarele 12 luni să acopere riscurile asumate, cheltuielile aferente şi marja de profit a asigurătorului. Decizia CSA a apărut pe 18 ianuarie în Monitorul Oficial. Deşi, oficial nu s-a stabilit un anumit procent de majorare, specialiştii spun că ar fi vorba de o creşte a RCA cu 40%. 


    Scumpiri în următoarele luni
Scumpiri în următoarele luni

Veste bună pentru pensionari! Pensiile vor fi indexate cu 4%, de la 1 februarie, ceea ce înseamnă că valoarea punctului de pensie va creşte cu 29,3 lei, de la 732,8 lei la 762,1 lei. Majorarea veniturilor celor în vârstă a fost aprobată de Guvern în şedinţa de marţi, printr-o ordonanţă de urgenţă. De această majorare vor beneficia în jur de 5,55 milioane de pensionari.

Programul Rabla 2013 ar putea începe în martie şi s-ar putea aplica maşinilor non-euro, Euro 1 şi Euro 2, a declarat, ieri, ministrul Mediului, Rovana Plumb. Ministerul Mediului vizează şi schimbări în program, printre care creşterea primei de casare, de la 3.800 de lei la 1.500 de euro, scrie Mediafax. Alte schimbări sunt acordarea reducerii contra unui singur voucher şi eliminarea intermediarilor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net