Iată prognoza meteo pe trei luni. Cum va fi vremea în septembrie, octombrie și noiembrie

vremea toamna meteo jpeg
Toamna ne va aduce vreme frumoasă și ploi puține sursa foto: click.ro

Meteorologii au oferit primele informații cu privire la temperaturile care se vor înregistra în această toamnă, la cantitățile de precipitații și, în general, la starea vremii până la începutul lui decembrie. Iată prognoza meteo pe trei luni.

Septembrie – temperaturi ridicate și scurte ploi la sfârșitul lunii

Prima lună de toamnă păstrează multe din caracteristicile sfârşitului de vară, vremea fiind, cel puţin în primele două decade, călduroasă. În plus, septembrie este o lună cu instabilitate scăzută, datorită persistenţei deasupra celei mai mari părţi a Europei, a unui brâu de presiune atmosferică relativ ridicată. Valorile temperaturilor medii lunare înregistrează o scădere destul de mică comparativ cu ultima lună de vară. Astfel, până la 16 septembrie temperaturile vor fi puțin mai ridicate pentru această perioadă, pe alocuri înregistrându-se chiar și 31 de grade Celsius. În a doua jumătate a lunii septembrie, temperaturile vor scădea ușor și se vor apropia de cele normale pentru această perioadă. În sud va fi ușor mai cald decât în restul țării. Ultimele zile ale lui septembrie vor aduce valori maxime care vor atinge 19-20 de grade și valori minime de 5-6 grade. Tot acum se vor înregistra și ploi, dar nu foarte însemnate cantitativ, ci în limite normale pentru această perioadă a anului.

Octombrie – În a doua decadă vine, cu adevărat, toamna

Luna octombrie aduce, în prima decadă, o vreme frumoasă, însorită și caldă, cu temperaturi care se vor încadra între 23 și 3 grade Celsius. Nopțile vor fi mai lungi și mai reci, iar în anumite zone montane este posibil să cadă și scurte ploi. Temperaturi mai scăzute vom avea începând cu 15 octombrie când putem spune că a venit cu adevărat toamna. Chiar dacă nu vom avea parte de ploi, vremea ne va oblige să ne îmbrăcăm puțin mai gros.

Noiembrie – Primul îngheț

Luna noiembrie debutează cu temperaturi scăzute la nivelul întregii țări, dar normale pentru această perioadă a anului. Nu va fi nici mai frig, dar nici mai cald față de anii trecuți. Astfel, se vor înregistra maxime de 13 grade Celsius și minime de 3 grade Celsius. În a doua jumătate a lunii va veni primul îngheț. Tot în a doua decadă a lunii ar trebui să ne așteptăm și la precipitații mai bogate, dar sub formă de ploaie.

Citește și: 

EXCLUSIV Pavel Bartoş a scăpat de furtuna ucigașă din Grecia: “Dumnezeu a vrut să ne fie bine

VIDEO Tornadă în Grecia. Șapte morți, printre care doi români, în urma unei furtuni puternice

cub visarion alexa png
vremea octombrie toamna prognoza meteo pensionari parc jpeg
weddingfeast 2841610 1920 jpg
Timisoara Fashion Week (7) Adelina Pestritu jpg
reghecampf si anamaria prodan
Kayley Stead a fost părăsită de logodnicul ei jpg
Casele comoară sunt la mare căutare. Sursa foto: Playtech
Charles si regina Elisabeta a II-a
O familie se indreapta spre un avion privat FOTO Shutterstock
Stoichita
image
image
image
image
whatsapp 1212017 1920 jpg
FotoJet jpg
Regina Elisabeta, Regele Charles si Camilla Parker Bowles Foto Gettyimages (1) jpg
Mihai Șora Sursă: Profimedia
geoparcul arouca portugalia pietre care nasc sursa httparoucageopark (4) jpg
Camilla Parker Bowles Regele Charles si Regina Elisabeta  Foto Gettyimages (2) jpg