Iată unde e cea mai ieftină mâncare

cele mai ieftine judeţe
cele mai ieftine judeţe

Producătorii ne-au băgat în sperieţi: au anunţat noi scumpiri la alimente, exact înainte de Sărbători. Click! a comparat preţurile din pieţele din ţară şi vă spune unde puteţi găsi cele mai ieftine alimente.

Românii se gândesc de două ori când merg la cumpărături pentru că au tot mai puţini bani. Producătorii vor să mărească preţurile la mâncare cu 10 -15%, până la Sărbători.

cele mai scumpe judeţe
cele mai scumpe judeţe

„Pentru ca societăţile comerciale să reziste trebuie să crească preţurile, însă mai există şi problema veniturilor populaţiei, în scădere", a explicat Dragoş Frumosu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Industria Alimentară. În opinia sa, preţurile ar trebui să fie majorate cu 10-15% pentru ca producătorii să reziste, însă procentul este prea mare pentru a putea fi suportat de populaţie.

Cele mai ieftine judeţe


    cele mai ieftine judeţe
cele mai ieftine judeţe

În realitate, mâncarea se scumpeşte de la o zi la alta şi sunt diferenţe uriaşe între preţurile din pieţele din ţară. Cea mai ieftină carne de porc poate fi cumpărată din pieţele din judeţul Prahova, unde kilogramul de carne nu depăşeşte 10 lei, conform datelor Ministerului Agriculturii de la sfârşitul lunii octombrie. La polul opus se află judeţul Braşov, unde locuitorii trebuie să plătească până la 20 de lei pentru un kilogram de carne de porc.

Cele mai scumpe judeţe

carne
carne

În judeţul Suceava, de pildă, brânza de burduf costă acum 12,90 lei/kg, de la 11 lei/ cât era în luna septembrie, iar caşcavalul este 21 de lei/kg, faţă de 19 lei/kg, cât costa acum o lună. Uite unde sunt cele mai mici preţuri din ţară, dar şi cele mai mari, potrivit datelor Ministerului Agriculturii.

cub andreea esca png
cutremur 1977 agerpres 0 jpeg
cub kassandra rotariu png
Survivor Romania webp
pexels Horoscop 3 noiembrie
Elena Gheorghe Armâna Mea 24 mai 2022 2776 jpg
cub anamaria prodan png
Imagine WhatsApp 2023 02 07 la 13 11 34 jpg
image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 8 februarie sfantul mare mucenic teodor stratilat jpeg
onlyfans jpg
Cutremur Turcia, Getty jpg
Cutremur în Turcia FOTO Profimedia
matreata jpg
Un ofițer de poliție din Londra, violator în serie: David Carrick FOTO Profimedia