“Ice vrea acasă”. Povestea tulburătoare a unui câine care şi-a regăsit stăpânii


    "Ham-ham, ce bine e acasă!", pare să spună Ice, revenit în braţele Loredanei TănasăFoto: Arhivă personală
"Ham-ham, ce bine e acasă!", pare să spună Ice, revenit în braţele Loredanei TănasăFoto: Arhivă personală

Emoţionant! Un câine rasa Husky, furat din faţa casei unor ieşeni şi ţinut captiv într-o gospodărie la sute de kilometri distanţă, a fost recuperat miraculos după ce stăpânii au creat o pagină pe Facebook. Căţelul a ajuns acasă după o lună şi jumătate, iar ieşenii vor să dea o petrecere la care să-i invite pe necunoscuţii de pe Facebook care s-au implicat în găsirea lui.

Final fericit pentru un câine de rasă! Timp de o lună şi jumătate, patrupedul a fost ţinut captiv într-o gospodărie din Vrancea. Ice, căţelul în vârstă de un an din rasa Husky, a a impresionat comunitatea online. Mii d eoameni din întreaga ţară s-au mobilizat să-l găsească pe Ice şi să-l readucă în curtea stăpânilor săi.

Dispariţia

Căţelul dispăruse de acasă la mijlocul lunii februarie, iar insistenţa stăpânilor de a-l găsi a impresionat români din toate colţurile ţării. Ice a devenit membru al familiei Tănasă din Iaşi în urmă cu aproximativ de un an. Masculul din rasa Husky a fost răsfăţat de toţi membrii familiei, dar mai ales de mezin, Eliade, cel care a suferit cel mai mult când Ice a dispărut din faţa casei. Loredana Tănasă (42 de ani) nu poate uita ziua de 10 februarie 2017. Căţelul a ieşit din curte după o femelă în călduri şi ar fi fost furat.

Cum a descoperit dispariţia prietenului necuvântător, familia Tănasă a demarat o adevărată campanie. „Am început căutările din zona în care locuim, cartierul Bucium din Iaşi. Am mers iniţial pe o rază de două - trei staţii de autobuz şi am întrebat lumea dacă-l văzuse pe Ice. Am pus afişe cu poza lui în mai multe zone din oraş şi mi-a venit ideea cu pagina de Facebook”, ne-a povestit Loredana Tănasă.Zeci de telefoane din toate colţurile ţării

Aşa a început povestea paginii de Facebook „Ice vrea acasă”, care avea să închege o adevărată comunitate de iubitori de animale din toată ţara. Loredana povesteşte că a primit telefoane de la zeci de la persoane din toate colţurile ţării. Cei mai mulţi o sunau pe femeie pentru a o încuraja să nu renunţe la căutarea câinelui şi o felicitau pentru sârguinţa sa. „M-au căutat până şi oameni din Timişoara şi din Deva. Foarte mulţi crescători de animale, dresori sau medici veterinari mi-au spus să nu renunţ. M-a impresionat lucrul acesta, pentru că eram sunată de persoane necunoscute, multe dintre ele care îşi pierduseră, de asemenea, câinii şi care mă încurajau să merg mai departe”, îşi aminteşte femeia.

“Mă mutasem pe străzi”

Într-o noapte, Loredana a fost sunată în jurul orei 1.00 şi a plecat imediat până la marginea oraşului, cu speranţa că-şi va recupera căţelul, dar n-a fost să fie. „Mă mutasem pe străzi. Mă duceam în toate locurile de unde primeam un telefon că ar putea fi Ice. Cineva m-a criticat că ar trebui să renunţ. Că, până la urmă, e doar un câine. Însă eu nu pot gândi aşa. Pentru noi Ice e parte din familie”, zâmbeşte femeia.


    Ice se bucura din nou de un camin primitorFoto: Arhivă personală
Ice se bucura din nou de un camin primitorFoto: Arhivă personală

Regăsirea

Minunea a venit în urmă cu câteva zile, când Loredana a fost sunată de un necunoscut din Vrancea. „Să ştiţi că v-am găsit câinele”, i-a dat omul vestea cea mare. După mai multe conversaţii şi un schimb de fotografii, Loredana Tănasă s-a convins că patrupedul găsit de Nelu N. era chiar Ice. „Câinele era ţinut de într-o dubă, nu era hrănit, iar cei trei copii ai familiei respective se amuzau pe seama lui. Domnul care m-a sunat a fost impresionat de cât de multă lume îl căuta pe Ice, aşa că a mers la acea familie şi l-a luat pe Ice. Ne-am întâlnit la jumătatea drumului, iar Ice s-a întors la noi”, încheie femeia. Ieşeanca a aflat că patrupedul a ajuns la familia din Vrancea după ce fusese furat de un vânzător ambulant de flori din cartierul Bucium. Ajuns acasă, Ice a fost dus la veterinar. Concluzia? Căţelul slăbise cu 19 kilograme! „Vouă vă datorez totul”, s-a adresat Loredana membrilor comunităţii „Ice vrea acasă”, pagină al cărei nume a fost schimbat imediat ce patrupedul s-a înors în sânul familiei: „Ice e acasă".

Click! spune

Loredana Tănasă intenţionează să dea o petrecere la care să îi invite pe toţi cei care a ajutat-o să îl găsească pe Ice, prieteni şi necunoscuţi laolaltă. Între timp, pagina „Ice e acasă” rămâne activă şi va fi folosită de toţi cei care îşi pierd câinele.

Vezi mai multe imagini cu Ice pe adevarul.ro!

Rares Prisacariu 3 Romanii au talent foto Pro TV jpg
10 dana budeanu verdict stil carmen bruma si mircea badea jpg jpeg
serban pavlu captura podcast la mijloc jpg
Charles, William și Harry jpg
Zodia care se îndrăgostește în luna februarie. Sursă foto: Pixabay
Demi Rose s a fotografiat într o ținută sumară jpg
vedete jpg
cub vali vijelie png
image
image
image
image
image
image
maxresdefault jpg
gabriel mardale jpg
calendar ortodox 2021 30 ianuarie trei ierarhi mihai coman jpeg
case ieftine ungaria jpg
wild bear selfie Colorado  jpg
Iarna extremă a făcut victime în Afganistan jpg