Ideea genială a unui român. A lansat o aplicație care e în topul descărcărilor, iar numeroase persoane o folosesc deja

„Alergado" este aplicația de pe telefonul mobil care poate să transforme orice alergare în bine. Lucrurile sunt simple. În fiecare lună va exista un target pentru toți alergătorii din România: dacă împreună alergă o distanță propusă, atunci o companie va dona pentru o cauză caritabilă. În spatele întregului proiect se află Radu Restivan, un fost jurnalist, scrie adevărul.ro. 

Comunitatea lui Radu Restian Foto: Facebook
Comunitatea lui Radu Restian Foto: Facebook

Aplicația "Alergado", direct pe telefonul mobil 

Radu Restivan a pornit "Alergado", un proiect care vrea să transforme kilometrii alergaţi de toţi oamenii din România în fapte bune pentru diferite cauze. Sistemul este unul foarte simplu: tu îţi instalezi aplicaţia Alergado pe telefonul tău cu Android sau iPhone, apoi conectezi Alergado la contul Strava în care înregistrezi alergările. Din punctul ăsta fiecare kilometru pe care îl parcurgi în alergare este înregistrat în clasamentul Alergado şi contribuie la atingerea targetului lunar.

În ce constă tot proiectul 

În fiecare lună un brand susţine cauza unui ONG ales de echipa Alergado. Comunitatea Alergado contribuie la îndeplinirea acelui challenge, iar la final ONGul primeşte susţinerea de care are nevoie. În felul ăsta afli de cauze care contează, intri într-o competiţie a binelui cu alţi alergători din România sau de oriunde din lume şi produci schimbarea prin alergările tale.

Ideea curajoasă a lui Radu se bazează pe faptul că sunt zeci de mii de alergători numai în România. Poate chiar sute de mii. Și poate nu vor intra toți în comunitatea Alergado, dar cu siguranţă este o modalitate de a duce comunitatea 321sport la nivel naţional. 

Cum funcționează, de fapt, aplicația 

Într-o postare pe contul său de Facebook, Radu Restivan a explicat cum funcționează aplicația Alergado: „Comunitatea a răspuns fantastic la conceptul aplicației, acela de a transforma fiecare kilometru alergat în bine. Concret, în fiecare lună Alergado setează un target pentru întreaga comunitate de alergare din România, iar dacă îl atingem împreună, o companie (sponsorul lunii) sprijină un ONG pentru o cauză caritabilă. Pentru luna februarie, target-ul a fost de 10.000 kilometri și a fost atins în 80 ore. A depășit chiar și cele mai optimiste estimări pe care le-am făcut. Noi, românii, avem nevoie de sport ca de aer. Iar cu Alergado, fiecare kilometru făcut pentru noi și sănătatea noastră fizică și mintală, se traduce în #EndorfinePentruBine, adică schimbă și lumea din jur în mai bine. Toată lumea câștigă!“.

Poate să fie alergare în parc, pe stradă, la competiții, pe munte, absolut oriunde. Important e ca lumea să alerge mai mult, iar ca să încurajăm și oamenii care încă nu pot alerga, aplicația acceptă și activitățile de tip Walk sau Hike (n.r. – mers pe jos sau drumeții), pe lângă cele de Run și Trail Run“, a precizat Radu Restivan.

Citește întreg articolul pe adevărul.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razboi in ucraina, soldat drapel shutterstock 2130583775 jpg
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net