Ilie Sârbu chemat la DNA Brașov în dosarul retrocedărilor de 90.000 de hectare


    Ilie Sârbu este cel mai important demnitar PSD chemat la DNA în ultimul timp
Ilie Sârbu este cel mai important demnitar PSD chemat la DNA în ultimul timp

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a fost chemat miercuri la DNA Brașov pentru a povesti amănunte în dosarul retrocedărilor suspecte de peste 90.000 de ha. Socrul premierului Ponta a venit însoțit de un avocat. Potrivit corespondentului Mediafax în acest dosar procurorii anchetează retrocedări ilegale de terenuri și sunt vizați magistrați și doi avocați, unul dintre ei fiind deputatul PSD Ioan Adam. La sediul DNA Braşov este așteptat la audieri și deputatul Viorel Hrebenciuc.

Ilie Sârbu a ajuns la DNA Brașov în jurul orei 10.45 și nu a făcut nici o declarație.

La ora transmiterii acestei știri, la DNA Brașov au loc audieri într-un dosar privind retrocedări ilegale de terenuri, în cursul dimineții fiind audiat și deputatul PSD Ioan Adam, care este și avocat.

În acest dosar, procurorii anticorupție fac cercetări pentru infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție care au legătură cu reconstituirea dreptului de proprietate pentru aproximativ 90.000 de hectare de teren forestier şi 100 de hectare de teren agricol, arată DNA, într-un comunicat de presă.

Astfel, miercuri dimineață procurorii fac 25 de percheziţii în judeţele Brașov, Bacău, Covasna, precum și în București, dintre care cinci la instituții publice de interes local, una la un birou de avocatură şi restul la sediile unor firme și la domiciliile unor persoane, preciza DNA.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că între cele cinci instituţii publice la care au loc percheziţii sunt şi tribunalele Braşov şi Covasna. De asemenea, au loc percheziții la sediile a trei primării, una dintre acestea fiind cea din localitatea Căiuți din județul Bacău. Anchetatorii percheziționează și biroul de avocatură din Brașov al deputatului PSD Ioan Adam.

Potrivit surselor citate, de la cele două instanţe sunt vizaţi trei judecători, suspectaţi de implicare în luarea unor decizii ilegale privind retrocedarea de terenuri. Doi dintre magistrați sunt de la Tribunalul Covasna și unul de la Tribunalul Brașov, fiind vorba despre judecătoarea Roxana Adam, soția deputatului Ioan Adam.

În acelaşi dosar mai este implicat și un al doilea avocat, membru al Baroului Covasna.

Printre localităţile în care s-ar fi făcut retocedările ilegale de terenuri sunt Comăneşti, Palanca, Brătuleşti şi Doftana, au precizat sursele judiciare.

Conform acelorași surse, doar 30.000 din cele 90.000 de hectare de terenuri forestiere ar fi fost retrocedate până în prezent, pentru celelalte 60.000 de hectare dosarele fiind pe rolul instanțelor.

8 boca arsenie  jpeg
Irene Cara FOTO Profimedia jpg
FotoJet jpg
Mihaela Borcea 9 jpg
beneficiile colagenului pentru piele jpg
transylvania 3902156 1920 jpg
eticheta alimente jpg
machiaj ochi rotunzi jpg
Vladimir Putin FOTO Profimedia jpg
Panoramă asupra stațiunii montane Brezoi de pe Valea Lotrului din Vâlcea Foto Gheorghe Nicolae jpg
image
image
image
image
transylvania 3902156 1920 jpg
8 boca arsenie  jpeg
calendar ortodox 2021 27 noiembrie sfantul mare mucenic iacob persul jpeg
FotoJet (3) jpg
dog 1168663 1920 jpg
business 816491 1920 jpg