Imagine revoltătoare! Polițistul ar fi verificat cu piciorul dacă fetița în care a intrat cu mașina a murit

13 ianuarie 2022

Ies la iveală detalii revoltătoare în urma accidentului care a avut loc joi, pe bulevardul Laminorului, în care o fetiţă a murit, lovită de o maşină a Poliţiei. Un martor susţine că poliţistul care se afla la volanul autospecialei ar fi mers la copila care zăcea pe caldarâm şi ar fi verificat dacă aceasta mişcă, împingând-o cu piciorul.

article img
Imagini de la locul accidentului. Foto: Click!

O femeie care pretinde că a fost martoră la ceea ce s-a întâmplat imediat după accidentul din Sectorul 1 al Capitalei a declarat, joi seară, la Antena 3, că poliţistul care se afla la volanul maşinii implicate a împins cu piciorul trupul fetiţei, care a fost aruncat zeci de metri în urma impactului cu autospeciala.

Femeia a mai povestit că abia apoi poliţistul s-a aplecat şi a întors trupul fetei. De altfel, Antena 3 a dat publicităţii o fotografie în care se vede pantoful unui bărbat lipit de trupul copilei.

article img
Polițistul ar verifica dacă victima e vie, cu piciorul. Foto: Antena 3

Reprezentanţii ONG-ului "Luptăm pentru România" au postat pe pagina de Facebook a organizaţiei un mesaj în care susţin că poliţistul aflat la volanul maşinii nu se afla în misiune. "Conform martorilor, poliţistul care era singur în maşină a fost luat de la locul accidentului de către o maşina tip SUV, nicidecum cu autospeciala Poliţiei. Ba mai mult, maşina condusă de poliţistul criminal NU ERA IN MISIUNE, neavând semnalele acustice sau luminoase în funcţiune, acestea fiind pornite abia după accident. Viteza autospecialei condusa de criminal era atât de mare, încât maşina s-a oprit la peste 50 de metri de locul impactului”, au scris reprezentanţii ONG-ului, potrivit News.ro. Aceştia au mai susţinut că la locul accidentului "şi-au făcut prezenţa zeci de poliţişti de la trupele speciale”.

O fetiță de 13 ani a murit, iar o alta a fost rănită

O maşină de poliţie a lovit, joi, două fete care traversau strada în Sectorul 1 al Capitalei, la faţa locului fiind direcţionate mai multe echipaje medicale, dar şi de poliţie. O fată de 13 ani, pentru care s-au aplicat la faţa locului manevre de resuscitare, a murit, iar alta, de 11 ani, cu multiple răni, a fost transportată la Spitalul "Grigore Alexandrescu". Ea este cooperantă, conştientă, are fractură de gambă şi rămâne pe sectia de Ortopedie pentru observaţie şi îngrijiri, au transmis reprezentanţii unităţii sanitare.

”Colegii de la Brigada Rutieră efectuează cercetarea la faţa locului şi urmează ca un procuror să preia cercetarea la faţa locului”, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Diana Sarca.  

Ea a precizat că poliţistul care a provocat accidentul rutier a fost cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost zero.  

Întrebată dacă maşina de poliţie avea semnalele acustico-luminoase şi dacă era în misiune la momentul producerii evenimentului rutier, Diana Sarca a răspuns: “Urmează să se stabilească în cadrul anchetei. Se va stabili în ce direcţie se deplasa, se vor stabili inclusiv detalii tehnice, dacă se foloseau sau nu se foloseau semnalele luminoase acustice, care era misiunea în care era angrenat poliţistul”. Ea a precizat că doar şoferul se afla în maşina de poliţie. Acesta urmează să fie audiat, la fel şi martorii accidentului. Diana Sarca a explicat că vor fi luate în considerare şi eventuale filmări ale accidentului.