Imagini dramatice. Bebeluș, salvat de pompieri pe sfoară din calea apelor

Ultima actualizare:

    Bebelușul a fost salvat de pompieri din calea apelorFotografii: IGSU
Bebelușul a fost salvat de pompieri din calea apelorFotografii: IGSU

Apele continuă să facă ravagii în multe localități din țarii. Sunt oameni care au murit luați de viituri ori au fost salvați de pomperi în ultimul moment, printre care și un bebeluș.

În cursul zilei de ieri, 23 iunie, și pe timpul nopții, aversele torențiale au produs inundații în 29 județe. Vorbim despre Alba Iulia, Arad, Bihor, Bistrița Năsăud, Brașov, Botoșani, Călărași, Cluj, Caraș Severin, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Mehedinți, Maramureș, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Suceava, Timișoara, Teleroman, Vaslui și Vrancea, unde au fost afectate 161 de localități.

Pompierii au acțioat pentru a scoate apa din 387 de case, 578 curți și 219 de beciuri. Totodată, vântul puternic a doborât 7 stâlpi de electricitate și 5 copaci.

Din cauza viiturilor, care au inundat străzi și locuințe din mai multe localități din județele Alba, Bistrița-Năsăud, Caraș-Severin și Maramureș, 71 de persoane au fost evacuate și relocate temporar în spații puse la dispoziție de autoritățile locale și la rude.

Puhoiele de apă s-au revărsat peste gospodăriile oamenilor
Puhoiele de apă s-au revărsat peste gospodăriile oamenilor

Printre acestea și un bebeluș din Bistrița-Năsăud, care a fost salvat de pompieri din casa inundată. Pentru a putea duce copilul într-un loc sigur, salvatorul a fost nevoit să se țină de o sfoară. În orice moment, ar fi putut fi smuls de viitură cu tot cu micuțul abia născut.

Trei persoane au murit luate de viitură

Potrivit IGSU, în ultimele două zile, trei  persoane luate de viitură au decedat. Tragediile s-au produs în județele Bihor, Suceava și Vaslui, acolo unde, din cauza precipitațiilor abundente, nivelul apei a crescut rapid și s-au produs inundații. 

O situație care putea pune viața oamenilor în pericol s-a înregistrat, în cursul zilei de ieri, în localitatea bistrițeană Rodna. Viitura a inundat mai multe gospodării, iar zeci de oameni au rămas izolați. 

Pompierii au pus saci de nisip în calea râurilor învolburate
Pompierii au pus saci de nisip în calea râurilor învolburate

Peste 20 de persoane au fost salvate din locuințele luate de ape și cazate în spații puse la dispoziție de autoritățile locale.

Totodată, inundațiile au creat probleme și în Aiud, unde mai multe străzi au fost inundate, iar pompierii au intervenit pentru evacuarea apei din zeci de gospodării. Și de aici 40 de persoane au fost evacuate preventiv.

Pompierii au transmis 20 de mesaje RO-ALERT

Pentru ca populația să adopte măsurile de autoprotecție, în zonele vizate de atenționările și avertizările hidrometeorologice imediate, au fost emise 20 mesaje de avertizare prin sistemul RO-ALERT, în 12 județe.

La acestă oră, traficul rutier este blocat pe DN 28, în Iași, DN 17D, în Bistrița, DJ 668, în Hunedoara, DJ 162 În Bistrița și DJ 142, în Mureș. De asemenea, pe DN 6, în Caraș Severin, DJ 668A, în Hunedoara și DJ 153, în Mureș circullația este restricționată.  

Citește și: 

https://www.click.ro/news/vremea/prognoza-meteo-cum-va-fi-vremea-pana-pe-28-iunie

https://www.click.ro/news/national/video-imaginile-dezastrului-sinistratii-carati-pe-brate-de-pompieri-prin-ape

image
image
image
image
image
image
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
controlor tren jpg
postas greva jpg
Paine mucegaita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net