Imagini incredibile! S-au strâns 5 tone de gunoi dintr-un apartament

12 decembrie 2019
article img
Cele cinci tone de gunoaie scoase din apartament au fost cărate cu remorcaFotografii: Primăria Sectorului 3

Aproape 5 tone de gunoi. Atât s-au strâns din apartamentul unei persoane, din sectorul 3 al Capitalei. Din cauza mirosurilor insuportabile, vecinii au făcut reclamație la primărie.

Un bătrân singur și cu probleme de memorie și-a transformat casa într-o groapă de gunoi. Ambalaje, resturi de mâncare, cutii, haine uzate- toate erau aruncate într-un apartament cu două camere.

article img
Așa arăta bucătăria bătrânului

De ani de zile de când îi murise soția, bărbatul nu s-a mai ocupat de treburile casnice , astfel că mizeria de nedescris a cuprins întreaga locuință, care părea mai degrabă o ruină.

Disperați de mirtosurile pestilențiale pe care le suportau de zi de zi, oamenii din bloc au sesizat Primăria Sectorului 3.

article img
Dormitorul plin de gunoi

Astfel că ieri, 11 decembrie, angajații de la salubritate au mers la adresa indicată, alături de polițiști locali și inspector de la DGASPC, și au igienizat apartamentul-focar de infecție.

Robert Negoiță: ”Apartamentul era un focar de infecție”

Au plecat de acolo cu o remorcă plină. Mai exact, aproape 5 tone, după cum au autoritățile.

”Este vorba de un apartament cu două camere în care locuiește o persoană în vârstă, fără aparținători și care suferă de tulburări de memorie. Din păcate, apartamentul devenise un focar de infecție și punea în pericol întreg blocul. Acțiunea de curățenie a posibilă cu spijinul Asociației de Proprietari, care a și reclamat această situație, și, foarte important, pentru că proprietarul apartamentului respectiv a permis accesul și intervenția echipelor de salubritate”, a precizat Robert Negoiță, primarul sectorului 3.

article img
În sufragerie erau gunoaie până la tavan

Și nu este un caz singular. De-a lungul timpului, mulți bătrâni rămași singuri pe lume au ajuns să trăiască printre maldăre de gunoaie, iar primăriile de sector au venit să le dea o mână de ajutor.

Citește și:

https://www.click.ro/news/social/faci-curatenie-generala-ce-sa-arunci-la-gunoi