Imagini şocante! Aşa arată o şosea din Vaslui lovită marţi de puhoaie

1 iunie 2016
article img
Apele au făcut ravagii pe Drumul European 581Foto: Mircea Gologan

Ploile abundente au distrus marţi după-amiază Drumul European 581, în dreptul localităţii vasluiene Creţeşti, porţiuni întregi de şosea fiind luate de ape. Traficul în zonă a fost dirijat pe rute ocolitoare.

Peisaje ca-n filmele americane despre Apocalipsă! Furi anaturii s-a abătut marţi asupra judeţului Vaslui: descărcări electrice, ploaie torenţială şi grindină. Grădinile localnicilor din Creţeşti au fost inundate, iar iar o viitură a distrus un podeţ şi a dislocat aproximativ 70 de metri din Drumul European 581. Câteva maşini care circulau în zonă au fost purtate de viitură zeci de metri, ca şi cum ar fi fost nişte bărcuţe de hârtie.

article img
Maşinile au fost luate de apele dezlănţuiteFoto: Mircea Gologan

Drumul European 581 face legătura cu Republica Moldova, prin Vama Albiţa, şi este una dintre rutele intens circulate.  Potrivit lui Daniel Olteanu, prefectul de Vaslui, şoseaua a fost spulberată de apă, iar în zonă nu se mai poate circula. Prin urmare, traficul greu a fost deviat prin Murgeni, în timp ce traficul obişnuit este deviat prin Pădureni. „A venit o viitură foarte puternică, iar drumul a fost luat de apă la propriu, fiind distrus până la stratul de beton. Au intervenit echipaje de pompieri şi lucrători de la drumuri”, a explicat prefectul.

Vezi mai multe imagini pe adevarul.ro!