«Îmi iau fata din spital între patru scânduri»

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Familia Doiniţei Damian (16 ani) este în stare de şoc după ce fata a murit sâmbătă în spital, în urma unei banale operaţii de apendicită. Totul, din cauza anesteziei. La acelaşi spital şi din cauza aceluiaşi medic anestezist, un alt tânăr de 29 de ani a murit. Colegiul Medicilor şi Poliţia au început anchete.

Doiniţa Damian a decedat sâmbătă după-amiază, la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui, în urma unei operaţii ce părea banală.

Potrivit conducerii SJU, adolescenta a ajuns la spital pentru o operaţie de apendicită. În timpul intervenţiei chirurgicale, medicii au constatat că fata are şi un chist ovarian, astfel că au decis să prelungească perioada de anestezie pentru a-l extirpa.

Tânâra nu s-a mai trezit din anestezia făcută de medicul Aurel Zabolotnîi (69 de ani).

Liliana Damian, mama adolescentei, a leşinat când a aflat tragica veste

simeon stalpnicul png

Mama şi sora Doiniţei au leşinat când au aflat că fata a murit. „Am adus-o la spital pe picioarele ei şi o iau în patru scânduri. Era o fată ca o floare.Ce mă fac eu acum? Fata nu s-a mai trezit, îşi dădea ochii peste cap avea picioruşele galben-verzi şi mi-am dat seama că ceva nu e în regulă. Eu ca eu, dar soţul este în Belgia cu băiatul, când vine, nu ştiu, cred că face moarte de om", a spus Liliana Damian, mama adolescentei.

Tot în urma unei anestezii a murit, în această lună, şi Ilie Chiriţă (29 de ani), din Fereşti, care se internase la Vaslui pentru o operaţie de hernie de disc. Ambele anestezii fuseseră făcute de medicul Aurel Zabolotnîi. Ieri, acesta şi-a depus demisia, ceea ce nu alină însă durerea familiilor.

Rudele celor doi tineri au făcut plângere la Colegiul Medicilor, acuzându-l pe Aurel Zabolotnîi de malpraxis. Pe lângă Colegiul Medicilor, atât conducerea spitalului, cât şi Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Vaslui au demarat anchete.

Mama Doiniţei a fost susţinută de rude la ieşirea din spital

simeon stalpnicul png

„Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au început cercetările, fiind dispusă şi necropsia minorei la Serviciul de  Medicină Legală Vaslui", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui, Mihaela Ştruab.

«Riscă suspendarea din activitate» Mircea Zavate, vicepreşedintele Colegiului Medicilor din Vaslui

Colegiul Medicilor din Vaslui a început o anchetă în acest caz.

„Am primit sesizările, de acum strângem documentele pentru a începe ancheta cu medicii implicaţi în aceste cazuri. E foarte greu de spus ce s-a întâmplat pentru că în ambele situaţii vorbim despre pacienţi tineri, fără complicaţii care pot duce la moarte. Dacă se stabileşte că este caz de malpraxis din vina lui, riscă suspendarea din activitatea medicală", a spus Mircea Zavate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
pensioanr uk jpg
Matei Vali Catalina disparuta jpg
apa robinet pahar adobestock jpg
bar pexels jpeg
imapp alex proiectii 116 768x512 jpg
rate banca 0 jpeg
focurile vii wiki jpg
atacator parlament jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net