În 10 luni avem pasaj la Casa Presei. Muncitorii au început, marţi, organizarea de şantier

image
Utilajele aşteaptă să intre în acţiune (Fotografii: Marian Iliescu)

Traficul aglomerat de la intrarea în Capitală de pe DN1 va deveni amintire. Peste doar zece luni, vom circula prin pasajul care se construieşte acum la Casa Presei Libere. Lucrările au început de trei zile.

După multe promisiuni, autorităţile locale au trecut şi la fapte. Aşa se face că prima lucrare de anvergură promisă pentru 2014 a fost deja demarată. Vorbim aici despre Pasajul Piaţa Presei Libere, care, odată finalizat, va rezolva traficul aglomerat din zona de nord a oraşului. Imediat ce şoferii ies din pasajul de pe DN1, rămân blocaţi la semafoare.

Trotuarul a fost înjumătăţit cu panouri

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

Când va fi gata, aceştia vor avea posiblitatea să o ia prin subteran, dacă vor vrea să ajungă pe Şos. Kiseleff. Maşinile vor intra în pasaj după Fântâna Mioriţa, pe două benzi construite special lângă cele patru existente în prezent pe sensul DN 1-Piaţa Presei Libere, care vor fi amenajate prin extinderea şoselei pe trotuar şi spaţiul verde. Sub Piaţa Presei Libere, pasajul se va bifurca, iar şoferii vor avea la dispoziţie două ieşiri: pe Şos. Kiseleff, în zona Ştrandului Tineretului, şi pe Bd. Mărăşti, după City Gate.

Şi în sensul giratoriu există garduri care delimitează clar şantierul

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

Lucrările au început marţi şi, până ieri, muncitorii au împrejmuit zonele de lucru şi au adus utilajele. Totodată, circulaţia a fost restricţionată. Timp de zece luni, până când pasajul va fi gata, breteaua care duce în parcarea de la Casa Presei a fost închisă, iar trotuarul a fost blocat pe jumătate.

Pietonii nu mai pot circula acum decât pe banda trasată pentru biciclişti. Lungimea construcţiei va fi de 145 de metri în subteran, cu o înălţime de 4,5 metri şi va costa circa 62 de milioane de lei.

cub anamaria prodan animat gif
image png
Simona Halep, Instagram jpg
cub armin nicoară png
Regina Elisabeta a II a și Printul Philip profimedia 0606103055 jpg
cub anamaria prodan divorț png
cub alina sorescu png
cuplu care pleaca in vacanta bagaje aeroport jpeg
skynews ledger stone windsor castle 5909638 jpg
Andra Botez Foto Pro TVJPG
image
image
image
image
regele charles foto Victoria Jones  BUCKINGHAM PALACE  AFP jpg
FotoJet (2) jpg
cuplu care pleaca in vacanta bagaje aeroport jpeg
stres 0 jpeg
bunicul luizei melencu supravegheat diicot jpeg
seceta