În ce condiții se va da Evaluarea Națională 2021. Examenele încep în 22 iunie

Ultima actualizare:

    Fiecare probă durează două ore
Fiecare probă durează două ore

A mai rămas exact o săptămână până la prima probă a Evaluării Naționale. Este primul examen important din viața unui copil, miza e mare, iar emoțiile sunt și mai mari. Asta cu atât mai mult cu cât regulile din zilele probelor scrise sunt extrem de stricte, de la intrarea pe poarta școlii până la predarea lucrării. Elevii e bine să știe încă de acum la ce să se aștepte, pentru a nu face greșeli.

Marți, 22 iunie, elevii de clasa a VIII-a vor da proba scrisă la Limba și literatura română. Pe 24 iunie au proba scrisă la Matematică, iar pe 25 iunie la Limba și literatura maternă. Ministerul Educației a întocmit metodologia de organizare și desfășurare a examenului, printr-un Ordin publicat în Monitorul Oficial. Aici sunt explicate pe larg toate regulile pe care trebuie să le respecte candidații și profesorii.


    Toate aceste obiecte personale sunt interzise în sala de examen
Toate aceste obiecte personale sunt interzise în sala de examen

Obiecte interzise elevilor

Candidații nu au voie să intre în sală cu ghiozdane, rucsacuri, poșete etc. Acestea vor fi lăsate într-o sală de depozitare a obiectelor personale, monitorizată video.În sală, se interzice candidaților să aibă asupra lor ciorne, manuale, cărți, culegeri, rezumate și orice alte lucrări din care s-ar putea inspira.Nu au voie nici cu telefoane mobile, căști, calculatoare și dispozitive prin care să comunice cu exteriorul sau să se conecteze la internet. Dacă vor fi prinși cu ele, elevii vor fi eliminați din examen, indiferent dacă le-au folosit sau nu.Înainte de începerea probelor, asistenții prezintă candidaților aceste reguli și le solicită să predea toate eventualele materiale și obiecte interzise. După aceea, elevii vor semna un proces verbal prin care consimt că au înțeles regulile și își asumă consecințele pentru nerespectarea lor.

Reguli de acces

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a recomandat inspectoratelor școlare să elimine triajul epidemiologic la intrarea pe poarta școlii. Nici panourile de plexiglas de pe bănci nu mai sunt obligatorii. În schimb, toată lumea va purta mască și va păstra distanța.Accesul în unitatea de învățământ se face până la ora 8.30. Examenul începe la ora 9.00. În acest interval de 30 de minute, asistenții pregătesc elevii prin: legitimare și instruire, împărțirea tipizatului (fila 1) și a ciornei. Potrivit edupedu.ro, colțul foii tipizate este lipit ulterior distribuirii subiectelor în săli, numai după ce asistenții au verificat corectitudinea datelor scrise de elevi și au semnat. Colțurile sunt lipite numai după ce elevii au început să scrie pe foaia de examen.

În timpul examenului

Toate sălile în care se dau probele scrise sunt supravegheate audio-video.Candidații nu au voie să comunice între ei, să schimbe ciorne, să copieze. Toate acestea sunt considerate fraudă, care duce la eliminarea din examen. Candidații eliminați la o probă pentru fraudă sau tentativă de fraudă primesc nota 1 pe lucrarea scrisă.Durata fiecărei probe este de 120 de minute. Cine vrea să predea lucrarea mai devreme, o poate face după cel puțin o oră.La predarea lucrărilor scrise, elevii vor semna procesul de predare-primire.


    Rezultatele vor fi afișate la 29 iunie
Rezultatele vor fi afișate la 29 iunie

Afișarea rezultatelor

Comunicarea rezultatelor la Evaluarea Națională se va face și în acest an anonimizat. Fiecare candidat va primi la prima probă, pe semnătură, un cod individual care înlocuiește numele și prenumele.Rezultatele vor fi afișate la avizierele școlilor, dar și pe pagina de internet a Ministerului Educației și a inspectoratelor școlare.Candidatul și părinții pot solicita comisiei vizualizarea lucrării/lucrărilor copilului numai după afișarea rezultatelor finale, după etapa de soluționare a contestațiilor. Asta nu înseamnă „reevaluare” sau modificarea notelor acordate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Iosif Stalin citind ziarul (© Wikimedia Commons)
Întâlnire între Ion Antonescu și Adolf Hitler la Munchen, 1941 FOTO Profimedia jpg
Carlo Acutis 1, foto Facebook jpg
kaufland jpg
mona von bismarck colaj captura video jpg
index webp
tramvai lego profimedia jpg
Poza mare el acum jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net