În clădirea asta sunt «închise» 250 milioane €

Ultima actualizare:
Dorin şi Alin Cocoş
Dorin şi Alin Cocoş

Este aglomeraţie în arestul Poliţiei Capitalei, dar tot mai sunt vreo 40 de locuri vacante pentru politicienii care fac cărare la DNA, zilele acestea. În ultimele luni, numărul ”locatarilor” miliardari a crescut spectaculos. Averea lor adunată depăşeşte 250 milioane de euro.

George Georgescu a fost compozitor. Pe strada care îi poartă numele este sediul Poliţiei Capitalei, dar singura muzică ce se aude înăuntru este vaietul miliardarilor ajunşi după gratii. Este mare înghesuială acolo şi un continuu du-te-vino. În ultimele luni, miliardari şi politicieni ai României ţin companie tâlharilor, violatorilor şi cămătarilor. Reporterii Click! au calculat cam câţi bani au în total ultimii veniţi. Cu cei din topul miliardarilor a fost uşor, depăşesc 250 milioane de euro, bani ”la vedere”. 

Dorin şi Alin Cocoş - 70 milioane €

Adriean Videanu
Adriean Videanu

Fostul soţ al Elenei Udrea apare în topurile miliardarilor români cu o avere estimată la 50 -70 milioane de euro, dar se presupune că această sumă este doar o mică parte de avere, cea din România. Apropiaţii spun că Dorin Cocoş şi-ar fi cumpărat deja o casă şi un restaurant în Dubai. Omul de afaceri este arestat din octombrie în dosarul Microsoft, dar este anchetat şi în alt dosar. Fiul său, Alin Cocoş a fost şi el arestat într-un dosar al Alinei Bica, fosta şefă a DIICOT, pentru retrocedări ilegale.

Adriean Videanu - 50 milioane €

Dragoş Bîlteanu
Dragoş Bîlteanu

Fost primar al Capitalei şi ministru al economiei, Adriean Videanu are o avere estimată la 48 -50 milioane de euro. Din 2005, el locuieşte pe un domeniu uriaş, de 5.400 mp, pe care se află o vilă gigantică, cu două etaje şi o suprafaţă de 1.400 mp. Preţul construcţiei a fost estimat de specialişti la 4,5 milioane euro. Căsoiul are scări maiestuoase la intrare, din marmură şi granit, piscină interioară, sală de sport, cramă. Averea fostului demnitar este completată de o colecţie de ceasuri şi bijuterii, în valoare de 183.000 de euro, precum şi tablouri şi alte obiecte de artă, evaluate la 37.000 de euro. Acum, este la ”mititica” în dosarul Alinei Bica, dar este cercetat şi în dosarul Romgaz şi Interagro.

Dragoş Bîlteanu - 90 milioane €

Alin Ionescu
Alin Ionescu

Veste tristă pentru Cristina Rus (33 de ani). Soţul ei, Dragoş Bîlteanu (35 de ani), a fost urcat în dubă şi dus în arestul Poliţiei, în decembrie 2014. Ca şef al SIF Banat Crişana, el este suspectat că ar fi comis fraude financiare cu un prejudiciu de 13 milioane de euro. În acelaşi dosar a fost audiat şi Gheorghe Bîlteanu, socrul Cristinei Rus. Dragoş Bîlteanu este unul dintre cei mai puternici investitori imobiliari, cu o avere estimată la 90 milioane de euro. 

Alin Ionescu - 20 milioane €

Adrian Sârbu
Adrian Sârbu

Şi Cristina Spătar trece prin clipe grele după ce soţul ei, Alin Ionescu, a fost arestat pentru evaziune fiscală de 10 milioane de euro. Cei doi soţi riscă să îşi piardă averea, estimată la 20 milioane euro. Alin Ionescu, patronul uneia dintre cele mai mari firme de pază din România, Shelter Security, este suspectat că ar fi convins mai multe persoane, oameni ai străzii să înfiinţeze pe numele lor societăţi comerciale fictive.

Printre bogaţii din puşcărie se află şi şi Rudel Obreja, anchetat în dosarul Gala Bute, despre care prietenii ştiu că are o avere de peste 20 de milioane de euro, în ţări exotice.

Politicienii parcă au sărăcit peste noapte 

De pildă, despre Cristian David, fost ministru de interne, poţi să crezi că doarme în parc, pe bancă, pentru că spune că nu are casă. În ultima lui declaraţie de avere nu apare nici o proprietate. Singurele bunuri pe care le declară sunt o motocicletă, bijuterii de 45.000 euro, dar şi 290.000 de euro împrumutaţi prietenilor. În realitate, el a dus o viaţă de lux, alături de soţia sa, creatoarea de modă Vanda Vlasov, fiica lui Mihai Vlasov, fostul preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României, foarte bogat şi el. Cristian David a fost arestat pentru o presupusă luare de mită de 500.000 euro.

În arestul Poliţiei Capitalei se mai află Codruţ Şereş, fost ministru al economiei, şi Nagy Zsolt, fost ministru al comunicaţiilor, condamnaţi pentru spionaj, trădare, la 4,8 ani, respectiv 4 ani. Din ultimele lor declaraţii de avere, din vremea când erau demnitari, erau cam ”sărăntoci”, deşi afişau o bunăstare evidentă. 

Fosta şefă a DIICOT Alina Bica a încasat în 2013 venituri de aproape 182.000 de lei şi a mai declarat un teren, un apartament, o maşină şi bijuterii de 9.000 de euro. Însă, se află în arest pentru despăgubiri ilegale care însumează sume uriaşe.

Sârbu, după o noapte în arest: «A fost cool»

Elena Udrea
Elena Udrea

Parchetul ICCJ a cerut, ieri, arestarea lui Adrian Sârbu pentru 30 de zile, acuzându-l de instigare la evaziune fiscală, spălare de bani şi instigare la delapidare. Tot ieri, după o noapte petrecută în arestul Poliție Capitalei, fostul boss al PRO TV a declarat că experiența a fost una ”cool”. Sârbu are o avere estimată de Capital la 110-112 milioane euro şi ocupă poziţia 43 în ultima ediţie a Top 300 Capital ”Cei mai bogaţi români”. Omul de afaceri a fost pârât de angajații săi de la Mediafax. Procurorii spun că prejudiciul produs bugetului statului este de peste 22 de milioane de lei. La închiderea ediției, magistrații nu se pronunțaseră încă asupra cererii procurorilor de arestare pentru 30 de zile.

Click! spune

Arestul Poliţiei Capitalei are 166 de locuri, iar la începutul acestui an mai erau 47 de locuri libere, scrie bursa.ro. 44 de paturi sunt rezervate femeilor, restul pentru bărbaţi. Fiecare arestat beneficiază de un spaţiu de 2,14 mp de celulă. Într-o încăpere pot fi cazate 3-7 persoane.

Și ei se pregătesc pentru «mititica»

Varujan Vosganian
Varujan Vosganian

Ion Ariton
Ion Ariton

Pentru Elena Udrea sunt zile pe care nu credea că le va trăi vreodată. Este încolțită în dosarul Microsoft, este cercetată și pentru prietenia cu fosta șefă DIICOT Alina Bica, pentru că știa ce afaceri necurate face fostul soț Dorin Cocoș, dar mai ales pentru Gala Bute. Averea declarată a Elenei Udrea este de 10 milioane euro, plus bijuterii de 100.000 euro, două case, două mașini de lux și 18 terenuri agricole de 420.665 mp, conturi de un milion lei și 85.900 euro. Mai urma să primească de la fostul soț circa un milion de euro.

Toni Grebla
Toni Grebla

Pentru că sunt parlamentari, Elena Udrea, senatorul Ion Ariton, Varujan Vosganian și judecătorul Curții Constituționale Toni Greblă trebuie să aibă avizul Parlamentului pentru a putea fi anchetați ori reținuți. Cel mai probabil, luni se va vota în plen ca și aceștia să poată vizita imobilul din str. George Georgescu. Până acum, Ion Ariton și Varujan Vosganian au primit aviz de la comisii, urmează azi fosta președinte PMP, iar luni Toni Greblă. Lista cu infracţiunile pe care procurorii spun că aceştia le-au făcut este lungă, cât “o zi de post”.


    Toni Grebla
Toni Grebla
image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net