În frigiderul ăsta poţi lăsa mâncare pentru săraci


    Reporterul Click! a cumpărat câteva produse pe care le-a lăsat în frigiderul comunitarFoto: Dorin Constanda
Reporterul Click! a cumpărat câteva produse pe care le-a lăsat în frigiderul comunitarFoto: Dorin Constanda

Un frigider amplasat direct în stradă. Pe el, un bilet care arată că oricine poate lăsa în aparat mâncare pentru săraci, care o pot lua fără bani. Nu este o glumă sau un vis, este ultima iniţiativă a Primăriei Capitalei ca să descurajeze cerşetoria pentru mâncare.

Strada Foişorului nr. 56-58, Bucureşti. Aici, în faţa sediului Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti a fost pus ”frigiderul comunitar”. Ideea este importată dintr-una din cele mai bogate ţări ale lumii, Arabia Saudită.

„Nu urmăreşte doar să ofere ajutor persoanelor aflate în dificultate, ci şi să contribuie la limitarea risipei de alimente”, a declarat Cosmina Simiean, şefa instituţiei la uşa căreia a fost montat aparatul. Atât cei care donează, cât şi cei care se folosesc de produse au acces la frigider non-stop. Pentru ca să nu tenteze hoţii, în jurul său a fost pus un lanţ imens, ancorat de uşa sediului DGASMB.


    Aparatul se află la sediul DGASMBFoto: Dorin Constanda
Aparatul se află la sediul DGASMBFoto: Dorin Constanda

Există şi un regulament al ”frigiderului comunitar”. Astfel, nu poate fi lăsată hrană al cărei termen de valabilitate a expirat, carne crudă sau peşte crud şi nici ouă nepreparate. Mulţi bucureşteni sunt însă sceptici asupra rezultatului acţiunii.

„Nu ştiu în ce măsură vor veni doar săracii să se aprovizioneze din frigider. Cine verifică, din moment ce accesul este liber?”, se întreabă Florentina Zamfir, de profesie economist. „Eu o să cumpăr şi o să aduc produse, dar nu cred că cineva renunţă la mâncare lui pentru a dona, doar dacă este stricată”, crede pensionarul Dumitru Frigea.

Aparatul se află la sediul DGASMB
Aparatul se află la sediul DGASMB

"O să aduc şi eu mâncare pentru cei care n-au posibilităţi", Florentina Zamfir.

Primul magazin de haine pentru oamenii străzii


    Foto: Mediafax
Foto: Mediafax

Bucureştenii au mai asistat, sâmbătă (3 octombrie), la o premieră menită să facă mai uşoară viaţa celor fără posibilităţi materiale. E vorba de primul magazin de haine gratuite pentru săraci. Pe strada Schitu Măgureanu, toţi cei care aveau acasă îmbrăcăminte pe care nu o mai purtau, dar care era în bună-stare, au putut să o aducă şi să o pună pe zecile de umeraşe amplasate pe trotuar. Oamenii străzii au ales câte ceva de îmbrăcat după ce au colindat prin ”expoziţia”de haine.

087 women 19 Camelia Sucu (1) jpg
cub rona hartner png
cub rebeca onoriu png
FotoJet (5) jpg
cub theo rose anghel damian png
FotoJet jpg
cub paula seling png
cub bianca dragusanu png
image
image
image
image
image
image
marilyn manson Popa Elena Luminita jpg
Forțe de ordine în preajma ambasadei Ucrainei la București după ce au fost descoperite niște plicuri suspecte. FOTO Inquam Photos / George Călin
FotoJet jpg
emil boc jpeg
087 women 19 Camelia Sucu (1) jpg
gemene 2 png