În Piața Constituției din București s-a deschis cel mai mare târg de Sărbători din România

Peste 80 de căsuțe cu produse specifice Sărbătorilor, carusel, o roată panoramică, scenă pentru concerte de colinde, ecran pentru a vedea meciurile campionatului mondial de fotbal din Qatar. Totul poartă un nume, Târgul de Crăciun București, deschis ieri în Piața Constituției din București. Este cel mai mare din România iar reporterii Click! I-au trecut pragul.

Intrarea la târg este gratuită
Târgul de Crăciun are peste 80 de căsuțe cu de toate pentru toți

În ciuda vremii capricioase, cu ploaie și frig (termomentrele arătau 9 grade), zeci de bucureșteni, mari și mici au așteptat ieri dimineață deschiderea Târgului de Crăciun București. Cum au deschis porțile la ora 10.00 organizatorii de la Primăria Capitalei, imediat, curajoșii s-au repezit la tonetele cu vin fiert, plăcintele poale-n brâu sau cârnați.

Roata panoramică de la Târgul de Crăciun București
Roata panoramică are peste 40 de metri înălțime și o cursă costă 25 de lei

”Sărbători, Sărbători!”striga cât îl ținea gura un puști de- șchioapă care își trăgea bunicul spre roata panoramică amplasată în mijlocul târgului. Primul curajos a fost Edi, apoi Eric, Andra și Darius. Roata are peste 40 de metri înălțime și a fost imediat luată cu asalt de copii. O tură cu roata costă 25 de lei de persoană.

Lângă imensul disc se află un patinoar, iar câțiva zeci de metri mai departe un carusel. Pentru primul, accesul costă 20 de lei/ora iar închiriatul patinelor 20 de lei. Copiii care vor să se dea în carusel trebuie să plătească 10 lei.

La târg sunt peste 80 de cusuțe cu mâncare și produse specifice sărbătorilor
În ciuda vremii bucureștenii au trecut pragul târgului

Ce mai puteți face la Târgul de Crăciun București 

În primul rând la cele peste 80 de căsuţe din lemn găsiți de la cadouri specifice sărbătorilor de iarnă la jucării, de la obiecte făcute de cei mai pricepuți meșteșugari la mâncăruri tradiționale specifice acestei perioade. Oferta cuprinde globuri din sticlă pictate manual, ornamente pentru brad, accesorii și bijuterii.

De asemenea sunt căsuțe cu produse din ceramică de Horezu, Corund și Baia Mare, ii, icoane și obiecte realizate din lemn cioplit. La căsuțele din târg plăcintele cu brânză dulce și stafide, cu brânză sărată și mărar, gogoșile cu gem, costă între 9 lei și 15 lei, depinde de dimensiune și loc.

Cât costă un pahar cu vin fiert la Târgul de Crăciun București

Ție sete? Un pahar cu vin fiert costă 10 lei, unul cu ceai 6 sau 7 lei iar un suc sau o apă plată 6 lei. Există la târg căsuțe cu orice dulceață sau magiun dorești sau visezi dar pe noi ne-a uimit dulceața de momordică. ”Este un castravete amar pentru diabetici” ne explică Fotina Iordan în timp ce ne arată borcanele cu dulcele minune. Borcanele cu dulceață costă între 9 lei și 35 de lei iar cea de o puteți lua contra sumei de 30 de lei.

Scena de la Târgul de Crăciun București
Scena de la Târgul de Crăciun, unde vor fi și ecranele pentru urmărit meciurile de fotbal

Când au loc spectacole pe scena de la Târgul de Crăciun București

”Pe scena amplasată în faţa Palatului Parlamentului, vor urca  coruri de la Palatul Naţional al Copiilor şi Opera Comică pentru copii, artişti şi grupuri vocale ale unor biserici şi instituţii ce promovează creaţia românească tradiţională. Pe lângă colinde şi cântece tradiţionale, bucuria sărbătorilor de iarnă va fi întregită de spectacole de datini şi obiceiuri prezentate de ansambluri folclorice din diferite zone ale ţării”, au declarat organizatorii de la Primăria Capitalei.

Spectacolele pe scena din târg au loc în perioada 30 noiembrie – 4 decembrie, pe 6 decembrie, în perioadele 9 - 11 decembrie, 16 - 18 decembrie şi 23 - 26 decembrie 2022. Lângă scenă și în fața ei au fost amplasate 16 rulote, tarabe și chioșcuri cu mâncare pentru toate gusturile de la fripturi simple, ro0mânești la cârnați și burgeri simandicoși, cu prețuri de la 15 lei la 35 de lei porția.

Târgul de Crăciun București aduce în acest an și o premieră. Evenimentul va avea o zonă unde, în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, vor putea fi urmărite meciurile de la Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar.

Bradul stilizat din centrul Târgului de Crăciun București
Bradul de 15 metri care va fi amplasat în centrul târgului pe 29 noiembrie. Foto:arcub.ro

Bradul de Crăciun, adus pe 29 noiembrie

Pe 30 noiembrie, la Târgul de Crăciun, începutul calendaristic al iernii va fi marcat prin momente artistice speciale precum și prin aprinderea luminiţelor din bradul de 15 metri. Acesta nu este un brad clasic, este un pom stilizat și va fi amenajat pe 29 noiembrie, în centrul târgului. La bază va avea Căsuța lui Moș Crăciun, un loc unde va fi creată pentru cei mici o atmosferă de basm. Aici copiii vor fi întâmpinaţi de spiriduşi, vor  sta de vorbă cu Moş Crăciun şi îşi pot face poze cu simbolurile sărbătorilor de iarnă

Manifestarea este deschisă zilnic între 20 noiembrie şi 26 decembrie iar intrarea este gratuită. Programul de vizitare este de luni până vineri între orele între orele 12:00-23:00 iar sâmbăta și duminica între orele 10:00-23:00. Accesul vizitatorilor va fi gratuit.

Restricții rutiere pentru Târgul de Crăciun București

Pentru buna desfăşurare a evenimentului, în perioada 20 noiembrie – 26 decembrie 2022, se va restricţiona traficul rutier, banda 1 de circulaţie din segmentul inelului Pieţei Constituţiei. Totodată, în perioada 19 noiembrie – 27 decembrie, vor fi amplasate trei treceri pietonale temporare în zona Piaţa Constituţiei: două pe breteaua dinspre Calea 13 Septembrie, în zona Ministerului Mediului, şi una dinspre Bulevardul Unirii, pe latura aferentă Ministerului de Finanţe.

Harta restricțiilor din centrul Capitalei pentru Târgul de Crăciun
Cum este deviată circulația în centrul Capitalei pentru Târgul de Crăciun. Foto:Brigada Rutieră

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
image
actualitate.net
image
actualitate.net