În sfârşit! Au pus pază pe autostradă

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Autostrada Bucureşti-Ploieşti este în sfârşit păzită. După ce Click! a scris în nenumărate rânduri despre faptul că hoţii de fier vechi au făcut ravagii pe şosea, de câteva zile, 15 echipaje de la o firmă de pază patrulează non-stop pe cei 57 km, cât măsoară A3.

Au trecut doar zece luni de la inaugurarea Autostrăzii Bucureşti-Ploieşti, însă, şoseaua de viteză arată de parcă ar avea cel puţin zece ani. Hoţii de fier vechi au profitat de faptul că nu a fost păzită şi au furat tot ce le-a ieşit în cale: porţi, semnalizatoare şi parapeţi metalici. Click! a tot scris despre dezastrul de pe A3 şi a arătat fotografii cu pagubele produse. După două luni de la ultimul articol publicat, în acest sens, autorităţile au luat măsuri.

Pe maşinile firmei de pază a fost inscripţionat „securitate autostradă”

simeon stalpnicul png

Astfel că de la începutul acestei săptămâni autostrada este păzită mai ca o închisoare. Nu mai puţin de 15 echipaje patrulează dintr-un capăt într-altul, pe o porţiune de 57 km, cât măsoară, deocamdată, A3. „Suntem câte patru maşini pe tură şi lucrăm în mai multe schimburi. Autostrada este vegheată de noi zi şi noapte. Până acum nu am avut nici un incident", ne-au spus angajaţi firmei de pază G4S, pe care i-am găsit, ieri, la datorie.

Şi poliţiştii de la Rutieră sunt mult mai liniştiţi acum, când ştiu că au un ajutor. „Suntem două echipaje pe tronsonul din Ilfov. Nu aveam timp să păzim autostrada şi să ne facem şi treaba. Acum, că sunt ei este foarte bine. Am primit numerele lor de serviciu, noi le-am dat pe ale noastre, aşa că dacă se întâmplă ceva colabărăm", ne-au explicat oamenii legii.

simeon stalpnicul png

În cazul în care paznicii prind pe cineva că a venit la furat, au dreptul să-l imobilizeze şi să-l dea pe mâna agenţilor de la ordine publică. În cazul în care apelul vine de la 112, cei de la Rutieră i-au legătura cu angajaţii firmei de pază şi pleacă la „caz" echipajul care se află cel mai apropae de locul faptei. Contractul de pază pentru A3 a fost încheiat cu firmele G4S Secure Solution şi Axis Corporate Security pe o perioadă de un an. Valoarea acestuia este de 907.000 lei fără TVA.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
avioane parcate aeroport aterizare avion frankfurt shutterstock 1702941451 jpg
foto1 examen bac jpg
luca italianul 2 k6fi jpg
tigaie depositphotos1 jpeg
maia sandu1 jpg
Stefan cel Mare png
ceai freepik jpg
cutremur seismograf depositphotos1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net