În vară, prima creștere salarială! De la anul, un învățător va avea 4.000 de lei


    Cadrele didactice se vor număra printre bugetarii cu salarii mult mai mari față de cele din prezent
Cadrele didactice se vor număra printre bugetarii cu salarii mult mai mari față de cele din prezent

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a declarat că salariile bugetarilor se vor majora începând cu 1 iulie, iar în viitor, în fiecare an vor crește cu 100 lei. Ea a precizat că legea salarizării unitare se află pe ultima sută de metri.

„Legea, la ora actuală, se află într-o ultimă citire. Ea este rodul mai multor rânduri de discuții cu sindicatele. Am încercat să respectăm cât mai multe principii în noul proiect legislativ. Principiul muncii egale și a salariului aferent, principiul ierarhiei. De exemplu, șeful instituției nu avea și cel mai mare salariu. Am cercetat toată legislația din 1974 până în prezent ca să pricepem de unde s-a plecat”, a declarat Olguța vasilescu pentru RomaniaTV. „Am avut de reglat baza de jos a piramidei. Salariul minim a crescut, dar nu au crescut și celelalte salarii. S-a ajuns în situația în care angajați cu 15 ani vechime și studii superioare să fie aproape de salariul minim, cât al muncitorului necalificat”.

Media creșterilor salariale va fi de 56%

„Programul de guvernare este foarte clar. Se vor majora salariile treptat până în următorii patru ani , iar media creșterilor va fi de 56%. Toate salriile vor crește cu un anumit coeficient. Am luat în calcul estimările Comisiei de Prognoză. Știm cât va crește salariul minim pe economie. Acesta va crește cu 100 de lei pe an. În 2018 salariul minim va ajunge la 1.550 de lei.De la 1 iulie anul acesta se vor majora primele salarii. Olguța Vasilescu a declarat că procentul se află acum în discuții cu Ministerul de Finanțe.

Cea mai mare creștere și impactul bugetar cel mai mare va fi însă anul viitor. „Sănătatea crește cu tot sectorul de la 1 ianuarie 2018. Vrem să stopăm exodul medicilor. Au plecat 14.000 de medici din România. Salariile medicilor vor fi cuprinse între 1.200 de euro și 3.600 de euro. De asemenea, un inspector din Poliție va ajunge la 5.000 lei, iar un învățător va ajunge la 4.000 de lei”, a mai explicat ministrul Muncii.

cub irina margareta nistor png
cub toma caragiu png
cub adriana iliescu și eliza png
razvan theodorescu 7699918 Mediafax Foto Cristian Radu Nema jpg
horoscop bani jpg
cub cristina cioran png
cub horoscop iertare png
Nella Pignatelli webp
image
image
image
image
image
image
Zura cainele erou jpg
profimedia 0754235297 jpg
razvan theodorescu 7699918 Mediafax Foto Cristian Radu Nema jpg
gheorghe marmureanu si mircea raulian jpeg
Cutremur la granita Turciei cu Siria  6 februarie 2023  Foto Epa Efe
FotoJet jpg