Încă o dată eroi! Răniții de război au venit acasă cu 4 medalii


    Soldații rămași invalizi în războaie ne-au făcut mândri de ei
Soldații rămași invalizi în războaie ne-au făcut mândri de ei

Au îmbrăcat uniforma militară și au plecat să lupte în războiul altora. Unii dintre ei s-au întors acasă fără mâini, alții fără picioare, orbi sau paralizați. Voința de a lupta cu viața i-a ajutat să meargă mai departe, astfel că din handicapurile lor au făcut glorie.

Au fost militari de elită și au fost răniţi în războaiele din Irak și Afganistan. Au stat în comă, dar s-au trezit la viață. Însă nu la fel cum au fost odată. Au rămas ciungi, paralizați de la brâu în jos sau fără ochi.

Spiritul de lupător le-a rămas și și-au dat seama că viața pentru ei nu s-a sfârșit. S-au antrenat temeinic și au plecat la Toronto, în Canada, ca să participe la Jocurile paralimpice Invictus.

Și nu ne-au făcut de rușine. Astăzi s-au întors acasă cu patru medalii, printre care una de aur obţinută la proba de tir cu arcul de către plutonierul Ionuț Butoi, paralizat de la brâu în jos. Arcaşii de aur ai României au concurat cu echipamente cumpărate din donaţii de "Asociaţia Povestaşii", după ce Adrian Măniuţiu şi Adrian Ursu au pedalat alături de prieteni peste 2.000 de kilometri. Și președintele Klaus Iohannis s-a alăturat cauzei și s-a urcat pe bicicletă.

La sosirea pe aeroport, cei 15 sportivi veterani de război au fost aşteptaţi de familii, dar şi de ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor şi de şeful statului major al Armatei, generalul Nicolae Ciucă, care le-au promis că vor sprijini echipa să participe la jocurile paralimpice din Australia și că le vor facilita toate condițiile ca să se poată antrena. În plus, au fost decorați.

În palmaresul naţionalei României, la prima participare la jocurile Invictus, se află alte două medalii de bronz la canotaj în sală şi atletism 1.500 de metri.

Zodia care se îndrăgostește în luna februarie. Sursă foto: Pixabay
Demi Rose s a fotografiat într o ținută sumară jpg
cub vali vijelie png
vedete jpg
Charles, William și Harry jpg
wild bear selfie Colorado  jpg
gabriel mardale jpg
calendar ortodox 2021 30 ianuarie trei ierarhi mihai coman jpeg
image
image
image
image
image
image
maxresdefault jpg
gabriel mardale jpg
calendar ortodox 2021 30 ianuarie trei ierarhi mihai coman jpeg
case ieftine ungaria jpg
wild bear selfie Colorado  jpg
Iarna extremă a făcut victime în Afganistan jpg