Încearcă ceva nou la grătar

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Revista britanică „MadeMan" i-a provocat pe câţiva bucătari de la restaurante prestigioase să creeze reţete pentru un picnic de vis. Evident, maeştrii au recomandat ca pe lângă tradiţionalul grătar să avem undeva în portbagaj şi un ceaun. Nu de alta, dar nimic nu se compară cu o fiertură în aer liber.  Iată ce a ieşit.

Reţeta chinezească

Pui chinezesc la grătar

Timp de preparare: 30 minute

Ingrediente: sos de soia, miere, ulei de măsline, praf de usturoi, sare, suc de lămâie, piept de pui dezosat 1,3 kilograme

Preparare: amestecă sosul de soia, cu mierea, uleiul de măsline şi 100 de ml de apă. Taie pieptul de pui în fâşii lungi de 5 centimetri şi late de 2 cm.

Pune toate fâşiile într-o tavă peste care torni baiţul şi o acoperi. Lasă tava în frigider pentru 3 ore. Pune puiul pe grătar şi presară pe el praf de usturoi, sare şi suc de lămâie. Lasă carnea 8-10 minute pe fiecare parte.

Reţeta englezească

Coaste de porc la grătar

Timp de preparare: o oră jumătate 

Ingrediente: coaste de porc (1 kg), sos de soia, suc de lămâie, zahăr, usturoi praf. Atenţie: coastele trebuie să fie groase de cel mult 1,5 centimetri

Preparare: Baiţul pentru coaste: amestecă sucul de lămâie cu zahăr, pune praful de usturoi. Bagă-le la frigider într-o tavă acoperită.

După o oră pune în tavă coastele şi ai grijă să fie acoperite în baiţ. Lasă-le 3 ore. Aruncă-le pe grătar la foc mediu. Lasă-le acolo până când culoarea cărnii se deschide. Dacă e roşie, încă nu e făcută. Lasă-le cam 6-8 minute pe fiecare parte. Nu mai mult că se usucă!

Reţeta americană

Hamburgeri, hotdogi şi fasole

Timp de preparare: două ore jumătate

Ingrediente: carne de vită, cremvurşti, chifle, baghete scurte, fasole boabe, sare, piper, usturoi

Preparare: Tăiaţi carnea pe dimensiunile chiflelor, ungeţi-o cu ulei, piper, sare şi mirodenii. Aruncaţi-o pe grătarul încins, la foc mocnit. Lăsaţi-o 3 minute pe fiecare parte. Tăiaţi chiflele pe jumătate.

Puneţi câte două felii de roşii şi două de ceapă pe carne. După gust puneţi ketchup. Cremvurştii pot fi prăjiţi la fel, câte două minute pe fiecare parte, la jar. Serviţi-i cu muştar. Montaţi ţăruşii şi prindeţi ceaunul cu 1,2 litri de apă.

Puneţi fasolea. După ce dă în fiert, mai adăugaţi un pahar de apă. Adăugaţi pastă de tomate, o lingură de zahăr, ceapă, muştar negru şi, eventual, sos de soia. Lăsaţi-o pe foc până la 20 de minute.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Arges 1 jpg
image png
tinte ale rusiei jpg
Ingrijire piele femeie FOTO Shutterstock jpg
Pensionari discută cu reprezentanții presei și oficialii Caselor de Pensii de care aparțin privind recalcularea pensiei, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
husky harghita jpg
MONICA POLI jpg
dacii  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net