Cifrele dezastrului din sistemul de sănătate românesc: 15 luni, 13 spitale în flăcări!

Dezastrul din spitalele româneşti continuă! Un incendiu a izbucnit miercuri noapte la Spitalul Judeţean din Suceava. Peste 300 de pacienţi au fost evacuaţi din clădire. Din fericire, n-au existat victime. Este al 13-lea incendiu în ultimele 15 luni.

Aşa arăta Secţia Ginecologie după stingerea flăcărilor. Foto: adevarul.ro
Aşa arăta Secţia Ginecologie după stingerea flăcărilor. Foto: adevarul.ro

Clipe cumplite, miercuri spre joi, la Spitalul Judeţean din Suceava! După miezul nopţii, un incendiu a izbucnit la etajul patru. „Sistemele de alarmare au funcţionat. Nu sunt victime”, a declarat medicul urgentist Dan Teodorovici.

Detaşamentul de Pompieri Suceava a intervenit prompt, fiind activat şi Planul Roşu de Intervenţie. Astfel, au sosit şi echipaje de la ISU Botoşani şi ISU Iaşi. Incendiul se manifesta cu flacără şi degajări de fum la instalaţia electrică şi cea de ventilare, dispuse în planşeul holului de la etajul IV (Secţia Obstetrică-Ginecologie). “Au fost evacuaţi 329 de pacienţi, dintre care 102 copii (57 de nou-născuţi). Incendiul a fost localizat la ora 0.42, iar lichidarea acestuia a fost declarată 10 minute mai târziu”, se arată în comunicatul ISU.

Cifrele înspăimântătoare

Bilanţ îngrozitor: în afara episodului de la Spitalul Judeţean din Suceava, în ultimele 15 luni au mai avut loc 12 incendii la unităţile medicale din România.

  • 14 noiembrie 2020. Zece persoane şi-au pierdut viaţa după incendiul de la Secţia ATI a Spitalului Judeţean din Piatra Neamţ. Alţi cinci pacienţi transferaţi au decedat ulterior.
  • 4 decembrie 2020. O priză a luat foc la Secţia ATI a Clinicii medicale III din Târgu Mureş. Nu au existat victime.
  • 25 decembrie 2020. Un incendiu în urma căruia un pacient a decedat a avut loc la Spitalul de Psihiatrie Socola Iaşi.
  • 2 ianuarie 2021. Flăcări la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Municipal Roman (Neamţ). Doi pacienţi şi două cadre medicale au suferit intoxicaţii cu fum.
  • 5 ianuarie 2021. La Spitalul de Psihiatrie din Gătaia (Timiş) a izbucnit un incendiu. N-au existat victime.
  • 29 ianuarie 2021. Cinci pacienţi au murit pe loc şi 14 s-au prăpădit pe rând, în zilele următoare, după incendiul izbucnit la Institutul „Matei Balş” din Capitală.
  • 21 februarie 2021. Fum la un ventilator din unitatea mobilă ATI de la Spitalul Marius Nasta din Capitală. Nu au fost victime.
  • 8 martie 2021. Trei cadre medicale au suferit fracturi, după ce au sărit de la etajul 1 al Spitalului de Psihiatrie din Craiova, cuprins de un incendiu.
  • 21 aprilie 2021. Incendiu la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean din Slatina (Olt). N-au fost înregistrate victime.
  • 22 iunie 2021. Un incendiu s-a produs la Spitalul de copii Sfânta Maria din Iaşi. 30 de persoane au fost evacuate. Fără victime.
  • 24 iulie 2021. Fum la Secţia de chirurgie cardiovasculară la Spitalul Judeţean din Constanţa. Toţi pacienţii au fost evacuaţi şi nu au fost înregistrate victime.
  • 1 octombrie 2021. Flăcări la ATI, Spitalul de Boli Infecţiose din Constanţa. Zeci de pacienţi au fost evacuaţi. Bilanţul incendiului: nouă morţi.  

  Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
vreme furtuna png
femeie loterie loto istock jpg
magazin malle jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net