C─âl─âtori evacua╚Ťi de la metrou. Fum, ├«n tunel, ├«ntre sta╚Ťiile Universitate ╚Öi Roman─â

Panic─â la metroul bucure╚Ötean, mar╚Ťi diminea╚Ť─â, 24 mai, dup─â ce o garnitur─â de tren a r─âmas blocat─â ╚Öi tunelul a fost inundat cu fum, ├«ntre sta╚Ťiile Universitate ╚Öi Pia╚Ťa Roman─â.

Trenul se deplasa pe direc╚Ťia Pia╚Ťa Roman─â - Berceni, fiind blocat la plecarea din Roman─â.

INCIDENT ROMANA METROU 008 INQUAM Photos Octav Ganea jpg
Pompierii SMURD au intervenit la sta╚Ťia Pia╚Ťa Romana. Sursa: Inquam Photos/Octav Ganea

Prezent la fa╚Ťa locului, Prefectul Capitalei, Toni Grebl─â a men╚Ťionat c─â ÔÇ×incidentul de la metrou, care putea s─â fie deosebit de grav, s-a ├«ncheiat. Au fost evacuate din tunel toate persoanele care erau ├«n cele dou─â garnituri de metrouÔÇŁ.

C─âl─âtorii au fost evacua╚Ťi ├«n siguran╚Ť─â

De asemenea, Metrorex a anun╚Ťat c─â au intervenit la fa╚Ťa locului, conform procedurilor, institu╚Ťiile abilitate pentru verificare ╚Öi acordare de sprijin ├«n caz de nevoie. Este vorba, evident, despre echipaje ale Inspectoratului pentru Situa╚Ťii de Urgen╚Ť─â ╚Öi Serviciul de Ambulan╚Ť─â bucure╚Öti.

stanga
dreapta
INCIDENT ROMANA METROU 007 INQUAM Photos Octav Ganea jpg
INCIDENT ROMANA METROU 001 INQUAM Photos Octav Ganea jpg
INCIDENT ROMANA METROU 010 INQUAM Photos Octav Ganea jpg
INCIDENT ROMANA METROU 002 INQUAM Photos Octav Ganea jpg
INCIDENT ROMANA METROU 004 INQUAM Photos Octav Ganea jpg
INCIDENT ROMANA METROU 005 INQUAM Photos Octav Ganea jpg
INCIDENT ROMANA METROU 008 INQUAM Photos Octav Ganea jpg

Sursa: Inquam Photos/Octav Ganea 

Conform comunicatului Metrorex, c─âl─âtorii afla╚Ťi ├«n trenul defect ar fi for╚Ťat deschiderea u╚Öilor, fapt ce a condus la blocarea trenului ├«n tunelul de metrou ╚Öi la deconectarea de la energia electric─â a acestuia.

Fumul din tunel a fost provocat de frânarea bruscă

Cei peste 170 de pasageri au fost evacua╚Ťi, astfel, pe jos direct prin tunel. 

Conform primelor informa╚Ťii, garnitura ar fi avut o problem─â tehnic─â ╚Öi a fost impus─â fr├ónarea de urgen╚Ť─â, fumul din tunel fiind produs din cauza acestei manevre.

Dou─â persoane, transportate la spital

Din cauza expunerii la fum, 25 de persoane au primit ├«ngrijiri medicale, la fa╚Ťa locului, ╚Öi dou─â persoane au fost transportate la Spitalul de Urgen╚Ť─â Floreasca .

ÔÇ×Din p─âcate a fost un incident la metrou, ├«ntre sta╚Ťia Rom├ón─â ╚Öi sta╚Ťia Universit─â╚Ťii. Un incident care a dus la evacuarea a 172 de persoane, dintre care 25 au fost asista╚Ťi medical. Au fost persoane care au fost asistate de echipajele SMURD jos, ├«nainte s─â ias─â.

Unii c─âl─âtori au suferit atacuri de panic─â

Persoane care au fost expuse la fum, persoane cu atac de panic─â, ╚Öi au fost echipe jos ├«n metrou care le-au asistat ini╚Ťial ╚Öi le-au adus la punctul de triaj", a declarat Raed Arafat, care s-a implicat, de altfel, ├«n opera╚Ťiunea de salvare.

ISU a vorbit despre un incendiu ╚Öi a fost activat ÔÇ×planul ro╚ÖuÔÇŁ

Cu toate acestea, Inspectoratul pentru Situa┼úii de Urgen┼ú─â a anun┼ú─â c─â a fost identificat─â sursa unui incendiu ┼či c─â s-a intervinit pentru stingerea acestuia. Mai precis, pompierii care au intervenit au spus c─â a fost vorba de o flac─âr─â la o cutie cu conductori, la nivelul ╚Öinelor.

Aparent, ISU ar fi anun┼úat declan┼čarea planului ro┼ču de interven┼úie, din cauza degaj─ârilor de fum din subteran.

stanga
dreapta
INCIDENT ROMANA METROU 011 INQUAM Photos Octav Ganea jpg
INCIDENT ROMANA METROU 012 INQUAM Photos Octav Ganea jpg

Sursa: Inquam Photos/Octav Ganea

La fa┼úa locului au fost trimise, ├«n total 20 de autospeciale de stingere, echipaje SMURD, Deta┼čamentul Special de Salvatori de la metrou ╚Öi 31 de ambulan╚Ťe. Practic, au intervenit toate echipajele disponibile la acel moment, ├«n Bucure╚Öti.

Din fericire, pasagerii din trenul blocat au fost evacua┼úi ├«n siguran╚Ť─â deplin─â. ISU a anun┼úat c─â nu sunt ├«nregistrate victime.

A fost afectat și traficul rutier

Situa╚Ťia din subteran a afectat ╚Öi traficul rutier de la suprafa╚Ť─â, zona sta╚Ťiei Pia╚Ťa Roman─â, prin care s-a f─âcut interven╚Ťia, fiind paralizat─â de num─ârul mare de autospeciale implicate.

Brigada Rutier─â a recomandat ╚Öoferilor s─â evite zona, iar dac─â au fost surprin╚Öi ├«n vecin─âtate s─â respecte semnalele ┼či indica┼úiile poli┼úi┼čtilor rutieri.

Traficul rutier a fost restric┼úionat pe  segmentul de drum  cuprins ├«ntre Pia┼úa Universit─â┼úii ┼či Pia┼úa Roman─â, ambele sensuri de deplasare ┼či pe bd-ul Lasc─âr Catargiu, dinspre Pia┼úa Victoriei c─âtre Pia┼úa Roman─â, transmite Adev─ârul.

Autorit─â╚Ťile au demarat o anchet─â

De asemenea, au fost aplicate restric┼úii de trafic ┼či din intersec┼úiile apropiate, pe str─âzile ce converg c─âtre bd-ul Gheorghe Magheru.

Garnitura de tren implicat─â ├«n incident a fost, ├«n cele din urm─â, tras─â ├«n sta╚Ťie, pentru a fi demarat─â ancheta ╚Öi investiga╚Ťiile tehnice necesare.

Alt tren a fost oprit ├«n zona Pia╚Ťa Victoriei

O alt─â garnitur─â a fost oprit─â preventiv, ├«n zona Pia╚Ťa Victoriei. Rade Arafat a explicat c─â pompierii au ajutat la evacuarea acelui tren, fiind impus─â ├«ntreruperea aliment─ârii cu energie electric─â pe ├«ntreaga linie.

Dup─â ce garnitura cu probleme, de la Roman─â, va fi scoas─â de pe linie, circula╚Ťia metroului ar putea s─â revin─â la normal.

Ai un pont sau mai multe informa╚Ťii pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

dani otil gabriela prisacariu
Romani┼úa Iovan ┼či Iulian Gogan jpeg
romanca rechin 1 png
FotoJet (5) jpg
FotoJet jpg
andreea banica
romanca rechin 2 png
printul harry profimedia 0685156749 jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
iolanda anamaria babau jpg
calendar ortodox 2021 9 iulie sfantul sfintit mucenic pangratie episcopul taorminei png
whatsapp down 799948 jpeg
FotoJet (5) jpg
Regina Elizabeta la nunta fiului s─âu Charles cu Camilla Parker Bowles 2005. Foto Gettyimages
romanca rechin 2 png