În sfârşit, vom avea bilet unic metrou-tren-STB! Cât va fi valabil și cât va costa

Ultima actualizare:

Bilet unic CFR-Metrorex-STB? Acest vis devine realitate din data de 15 februarie, în cadrul unui proiect pilot pe ruta spre şi dinspre Aeroportul Internaţional Henri Coandă. 

Trenul de la aeroportul Henri Coandă va fi integrat în proiect. Foto: Mediafax
Trenul de la aeroportul Henri Coandă va fi integrat în proiect. Foto: Mediafax

Biletul unic pentru o zi va costa 20 de lei, iar pentru trei zile 40 de lei. Este un prim pas în conceptul trenului metropolitan.

Proiectul a fost anunţat şi de Primăria Capitalei, şi de Ministerul Transporturilor şi este negociat din 2021. ”În urma aprobării şi la nivelul administraţiei locale bucureştene, aceste noi bilete vor putea fi folosite de toţi cei care utilizează constant sau temporar calea ferată de pe ruta Gara de Nord – Aeroportul Henri Coandă (inclusiv de la staţiile din Mogoşoaia şi Otopeni)”, a anunţat pe o reţea socială secretarul de stat în Transporturi, Ionel Irinel Scrioşteanu.

Titlurile de călătorie metropolitane au valabilitate 24 h și 72 h

Potrivit proiectului, titlurile de călătorie metropolitane integrate cu valabilitate de 24 h şi 72 h permit oricâte transbordări pe orice vehicul de transport de suprafaţă, metrou şi feroviar pe ruta Gara de Nord (staţia Bucureşti Nord) –Aeroportul Henri Coandă, în regiunea Bucureşti -Ilfov, în intervalul orar de valabilitate, începând din momentul validării până în ultimul minut al valabilităţii pe liniile de transport de suprafaţă şi până la finalizarea călătoriei cu metroul sau trenul.

Se propun o serie de combinaţii pentru abonamentele de 1 lună, 6 luni sau 12 luni, de la combinaţii suprafaţă-metrou, suprafaţă-feroviar, metrou-feroviar, la o variantă care să le includă pe toate.

image

”Urmează integrarea tarifară a liniei de tren Bucureşti – Ploieşti până la limita judeţului Ilfov. Integrarea tarifară a transportului public e un lucru firesc, care există deja în majoritatea zonelor metropolitane ale capitalelor europene”, a declarat primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan.

În 2021, Municipalitatea şi Ministerul Transporturilor au introdus în Bucureşti biletul unic STB – Metrorex şi abonamentele comune STB – Metrorex.

  Puteți urmări știrile Click! și pe Google News!  

image
image
image
image
image
image
justice 471885 1280 jpg
portofel cu bani pixabay jpg
cat 649164 1280 jpg
19  mine aur rosia montana jpg
glass 1587258 1280 jpg
dacia 1300 jpg
novak jpg
Alex stefanescu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net