Incendiu la Spitalul de Psihiatrie din Craiova. 19 pacienţi şi cinci cadre medicale s-au autoevacuat

8 martie 2021
article img
Foto ISU

Un incendiu a izbucnit, luni seară, la Spitalul de Psihiatrie din Craiova, iar 18 pacienţi şi cinci cadre medicale s-au autoevacuat, un alt pacient fiind scos de pompieri. Trei cadre medicale au fost transportate la spital cu fracturi, arată primele informaţii oferite de ISU Dolj.

UPDATE - "Din primele informaţii transmise Centrului Operativ pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Sănătăţii, incendiul s-a manifestat pe o suprafaţă de 20 mp şi a fost lichidat. În urma incendiului, s-au înregistrat trei victime cadre medicale, care au suferit traumatisme la membrele inferioare prin cădere de la înălţime. Un pacient acuză cefalee. Victimele sunt conştiente şi sunt transportate la spital", a precizat MS.

 În total, 19 pacienţi şi 8 cadre medicale au fost evacuate ori s-au autoevacuat. Aceştia vor rămâne în aceeaşi unitate sanitară într-o altă aripă a clădirii.

 Din primele date furnizate de conducerea unităţii spitaliceşti, incendiul ar fi fost provocat de un pacient.

 Spitalul Clinic de Neuropsihiatrie din Craiova (unitate non-COVID-19) se află în subordinea Consiliului Local al Municipiului Craiova.

Potrivit ISU Dolj, un incendiu a izbucnit la Spitalul de Psihiatrie din spatele Parcului Romanescu, într-un izolator (rezerva) de la urgenţă.Acolo au fost trimise două subunităţi de interventie, Detasamentul 1 şi 2 Pompieri Craiova cu 6 autospeciale de lucru cu apă şi spumă, 2 autospeciale de lucru la înălţime, 1 descarcerare grea şi 1 ambulanţă tip B."La sosirea echipajelor la locul intervenţiei, au fost găsiţi 18 pacienţi şi 5 cadre medicale autoevacuate, un  pacient fiind evacuat de salvatori.3 cadre medicale care au suferit fracturi au fost transportate la spital", a transmis ISU Dolj.