Incendiu la un depozit din Popești Leordeni. Nicio persoană nu a fost rănită

5 decembrie 2021
article img
Incendiul a pornit în curtea unui depozit din Popești Leordenifoto: ISU București-Ilfov

Un incendiu de proporții a izbucnit în Popești Leordeni, duminică (5 decembrie). Materiale reciclabile ard în curtea unui depozit din apropierea Centurii Capitalei și există pericol de extindere. Nu au existat persoane rănite, deși șapte angajați se aflau în depozit în momentul izbucnirii incendiului.

UPDATE: ISU Bucureşti-lfov a anunțat că incendiul a fost localizat şi se lucrează pentru stingere. La faţa locului au rămas 12 autospeciale, din cele 24 care au acţionat.  

”Mai sunt mici focare, incendiul este localizat, nu mai prezintă pericol de extindere. Urmează să stabilim circumstanţele în care s-a produs şi s-a dezvoltat incendiul”, a declarat Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti-Ilfov. 

Șapte persoane se aflau în depozit în momentul izbucnirii incendiului, dar nimeni nu a fost rănit. ”Nu sunt persoane rănite. Şapte persoane care erau aici, angajaţi, au fost îndepărtaţi din zona de pericol. A fost o degajare foarte mare de fum, specifică materialelor combustibile care au ars. Această coloană foarte mare de fum a fost influenţată de vânt, de aceea a fost luată decizia de a se transmite un mesaj prin sistemul RO-Alert din cartierele apropiate”, a mai precizat Daniel Vasile.  

La depozitul din Popești Leordeni unde ard materialele intervin 20 de autospeciale, iar patru sunt pe drum.  Suprafaţa afectată este de peste trei mii de metri pătraţi, notează news.ro.  

 ”În zona de manifestare a incendiului nu sunt resurse de alimentare cu apă, se alimenteaza de la 2 km distanţă. Aceasta este e fapt cea mai mare problemă a intervenţiei. Pe unele porţiuni ale halei, incendiul a fost localizat şi flăcările au o intensitate mai redusă, dar în zona din curtea interioară unde sunt aceste stive înalte incendiul are o manifestare foarte pternică, flăcările au peste şase metri înălţime. Important este că până în acest moment nu sunt persoane rănite”, a declatat Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti-Ilfov. 

Conform ISU Bucureşti-Ilfov, flăcările ard cu  intensitate foarte mare, de peste 5-6 metri, iar halele de depozitare au fost și ele afectate. ISU a transmis și un mesaj de alertă pentru cetățeni

article img
Acesta este mesajul transmis de ISU București-Ilfov prin RO-Alert

Angajaţii firmei care se aflau în interior şi care au încercat să stingă incendiul cu mijloacele din dotare au fost evacuaţi de primele echipaje ajunse la faţa locului.  Nicio persoană nu a fost rănită.  ”Exista un pericol foarte mare, au încercat să stingă incendiul cu mijloacele pe care le aveau la dispoziie, însă acest lcuru, evident, nu a fost posibil”, a mai precizat reprezentantul . 

Materiale reciclabile (frigidere, etc) sunt depozitate în curtea unui operator economic din zona Soseaua de Centură.