Incendiu puternic la secția ATI din Piatra Neamț. Au decedat 10 pacienți, iar un medic este în stare gravă

Secția ATI a Spitalului Județean Piatra Neamț, distrusă complet în urma incendiului
Secția ATI a Spitalului Județean Piatra Neamț, distrusă complet în urma incendiului

Un incendiu puternic a izbucnit, sâmbătă seara, 14 noiembrie, în secția ATI din Piatra-Neamț. Zece pacienți care erau bolnavi de COVID și erau intubați au decedat. Patru cadre medicale sunt rănite, inclusiv medicul de gardă, care a încercat să salveze pacienții.

UPDATE: Medicul rănit ar putea fi transferat în Belgia. Spitalul Militar Regina Astrid și-a dat deja acordul.

UPDATE: Sunt rănite 4 cadre medicale: doi medici și două asistente.

UPDATE: Ministrul Nelu Tătaru a ajuns la Piatra Neamț.

UPDATE: Primele informații dau ca sursă a incendiului un aparat medical numit injectomat. 7 persoane sunt în stare gravă, printre care și medicul de gardă.


    Secția ATI a Spitalului Județean Piatra Neamț, distrusă complet în urma incendiului
Secția ATI a Spitalului Județean Piatra Neamț, distrusă complet în urma incendiului

UPDATE: Medicul de gardă are arsuri pe 40% din suprafața corpului, va fi transferat la Iași, de unde va fi preluat de un elicopter și dus la București, la Spitalul Floreasca.

UPDATE: Bilanțul deceselor a crescut la 10 persoane. S-a convocat o celulă de criză la MAI. La ședință participă și premierul Ludovic Orban. La coordonare sunt Raed Arafat și Bogdan Despescu.

UPDATE: Mai multe persoane au suferit arsuri, iar cei care au murit sufereau de COVID-19. „Șapte persoane sunt decedate ca urmare a incendiului produs la secția ATI de la Spitalul Județean Piatra Neamț. Incendiul este lichidat, nu au fost afectate și alte secții. Se pare că erau persoane cu COVID-19”, a spus Irina Popa.

UPDATE: Potrivit autorităţilor, una dintre victime este un medic. Acesta este transportat de urgenţă spre Iaşi, la secţia de marele ars. Victima ar avea arsuri pe 80% din suprafaţa corporală, informează bzi.ro.

Şapte pacienţi internaţi la secţia ATI a spitalului judeţean Neamţ din Piatra Neamţ au murit sâmbătă seară în urma unui incendiu care a afectat secţia unităţii spitaliceşti.

 Cele şapte decese au fost confirmate de purtătoarea de cuvânt a ISU Neamţ, Popa Irina. Victimele sunt pacienţi care erau intubaţi şi imobilizaţi la pat. Pompierii caută în continuare eventuale alte victime din secţiile alăturate ATI la etajul doi al spitalului.

„Piatra Neamț - incendiu Secție ATI din incinta spitalului județean, cu flacără deschisă și degajare mare de fum. Având în vedere numărul de persoane existent internat în secție, pentru gestionarea eficientă a evenimentului a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

Pompierii acționează cu 5 autospeciale de stingere și 1 autoscară. Pentru identificarea eventualelor victime s-au constituit echipe de căutare-salvare. Intervenția este în dinamică”, a anunțat purtătorul de cuvânt ISU Neamț, locotenent Popa Irina. 

„Incendiul a fost localizat și lichidat în cel mai scurt timp. Din păcate în urma acestui incendiu s-au înregistrat şi victime, mai exact şapte  persoane au decedat în urma acestui incendiu, care erau internate în secţia ATI. Nu mai sunt persoane încarcertate.

Se lucrează pentru evacuarea tuturor persoanelor care ar putea fi afectate ca urmare a producerii acestui incendiu. Apelul a fost primit în jurul orei 19.00. Nu ştiu să vă dau detalii despre numărul persoanelor care au fost internate sau câte au fost evacuate. Probabil necesită îngrijiri medicale persoanele afectate de fum. Se fac cercetări pentru a stabili cauza incendiului”, a declarat Irina Popa, purtătoarea de cuvânt al ISU Neamţ, sâmbătă seara pentru Digi 24.  

Incendiul a fost raportat la 112 în jurul orei 19 şi a afectat secţia de Terapie Intensivă de la Spitalul Judeţean Neamţ, aflată la etajul al doilea al clădirii.

Mesajul directorului Spitalului Județean Neamț

„Este o seară tristă pentru județul Neamț. A fost un incendiu la etajul 2 într-unul dintre saloanele ATI la Spital Piatra Neamț. Este activat planul roșu. Urmează să transferăm pacienții care au supraviețuit cel mai probabil către Iași.

Mai multe ambulanțe au plecat spre spitalul Piatra Neamț și vrem să transferăm pacienții. Un doctor care a încercat să salveze pacienții au suferit arsuri. Incendiul a fost stins la această oră și doar secția ATI a suferit în urma acestui incendiu. Așteptăm detalii de la ISU pentru a afla cauza incendiului”, a declarat directorul Spitalul, Lucian Micu, pentru România TV. 

ilie nastase botosani 2 jpg
tina turner jpg
cub gabi bădălău png
shutterstock bani 1953888304 jpg
Elton John Foto profimedia 0739063759 jpg
incendiu moscova decembrie 2022 jpg
neymar plange brazilia jpg
Jenna Ortega FOTO Profimedia
image
image
image
image
image
image
camion thor24 1200 jpg
ilie nastase botosani 2 jpg
incendiu moscova decembrie 2022 jpg
shutterstock bani 1953888304 jpg
cub gabi bădălău png
dorin cioaba 2 jpg