Încep lucrările la linia de metrou Gara de Nord – Otopeni


    Magistrala 6 de metrou va avea aproape 15 km și 12 stații
Magistrala 6 de metrou va avea aproape 15 km și 12 stații

Guvernul a adoptat joi indicatorii tehnico-economici pentru Magistrala 6 de metrou, Gara Nord – Otopeni. Ministrul Transporturilor, Sorin Bușe a dezvăluit că lucrările vor începe în vara anului viitor și vor dura patru ani.

Deținătorul portofoliului Transporturilor în guvernul Cioloș a dezvăluit datele investiției, aprobate deja de Primăria Capitalei, unul dintre beneficiari. "Magistrala 6 realizeaza extinderea retelei actuale de metrou din statia 1 Mai până la Aeroportul Henri Conadă-Otopeni, pe o lungime de 14,2 km, cu o capacitate de transport de 50.000 de calatori pe ora. Aceasta noua magistrala asigura legatura directa intre Gara de Nord si Aeroportul Otopeni. Termenul estimat de incepere a lucrarilor efective este in a doua jumatate a anului 2017 (...) iar durata de executie este de 48 de luni. Valoarea totala a investitiei este 5,9 miliarde de RON TVA inclus", a afirmat Bușe.

Finanțarea se va realiza din trei surse: prin acordul de împrumut încheiat între Guvern și Agenția Japoneză pentru Cooperare Internațională (JICA), din fonduri externe nerambursabile prin Programul Operational Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020 al UE și de la bugetul de stat.

Traseul va avea 12 stații iar magistrala va permite legătura directă între Gara de Nord și Aeroportul Otopeni, fără transbordarea călătorilor prin schimbarea peroanelor si a trenurilor. De asemenea, potrivit ministrului, va putea fi asigurat accesul direct al calatorilor în întreaga rețea de metrou, prin statia existentă Basarab, care va fi dublată, după modelul de la Piața Victoriei sau Unirii.

Traseul va avea 12 statii: Pajura, Expozitiei, Piata Montreal, Gara Baneasa, Aeroportul Baneasa, Tokyo (în proximitatea Complexului Comercial Baneasa), Washington (în zona intersectiei DN 1 cu strazile JandarmerieI), Paris (în nordul strazii Aleea Padina), Bruxelles (în dreptul pasajului rutier de subtraversare a caii ferate de centura înspre orasul Otopeni), Otopeni, Ion I. C. Bratianu (în lungul străzii Calea Bucureștilor, între strazile Zborului si Nicolae Grigorescu), Aeroportul Otopeni

zodii care sunt vampiri energetici jpg
cub mama theo rose carmen harra png
Brad Pitt (5) jpg
andreea esca 6 png
cub monica anghel png
andrei duban apare in serialul wednesday jpg
andreea antonescu jpg
cub miki k pital png
Germania Japonia la Cupa Mondială de Fotbal 2022 din Qatar FOTO EPA EFE (3) jpg
Mark Rutte
image
image
image
image
cele mai frumoase polițiste 4 jpg
foto1 1 dec Foto Inquam Photos Octav Ganea (8)B jpg
FotoJet jpg
travel 778338 1920 jpg
Elom Agbegninou jpg
fasole ziua nationala jpeg