Începe alimentarea cardurilor cu vouchere de 250 lei pentru alimente. Cine sunt cei 2.5 milioane de români care vor beneficia de acest ajutor

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene va demara procesul de încărcare a cardurilor sociale destinate achiziționării alimentelor, în valoare de 250 de lei, pentru beneficiarii măsurii „Sprijin material pentru anumite categorii de persoane defavorizate în perioada 2024-2027”.

Virarea sumelor începe săptămâna viitoare / foto: arhiva
Virarea sumelor începe săptămâna viitoare / foto: arhiva

Această operațiune a început astăzi și va continua pe parcursul întregii săptămâni viitoare, fiind împărțită în două etape distincte.

Cine va primi banii în prima jumătate a săptămânii

În prima parte a săptămânii, aproximativ 1,6 milioane de beneficiari vor primi sprijinul financiar pe cardurile lor, iar în cea de-a doua parte a săptămânii, aproximativ 1 milion de persoane vor beneficia de această facilitate. În același timp, aproximativ 90 de mii de carduri vor fi distribuite noilor beneficiari eligibili prin intermediul Poștei Române.

Prima categorie de persoane care va primi alimentarea pe cardurile lor sunt pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii înregistrați la casele de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în conformitate cu legile speciale, care sunt plătite de casele teritoriale de pensii sau de casele de pensii sectoriale și care au venituri lunare mai mici sau egale cu 2.000 lei.

MIPE a subliniat că a decis să efectueze încărcarea cardurilor pe măsură ce finalizarea eligibilității pentru diferitele categorii se încheie, pentru a asigura că beneficiarii primesc sprijinul Guvernului cât mai rapid posibil.

Cine beneficiază de acest ajutor din partea statului

Începând cu acest an, persoanele vulnerabile cu venituri nete mai mici de 2.000 lei vor primi cardurile sociale pentru alimente și mese calde în valoare de 250 lei o dată la două luni.

Anterior, această facilitate era disponibilă pentru persoanele cu venituri nete mai mici de 1.700 lei. Majorarea plafonului a fost propusă de MIPE, iar începând din acest an, aceleași categorii de persoane vulnerabile vor primi, de două ori pe an, pachete cu alimente.

Și valabilitatea cardurilor de energie a fost extinsă 

În plus, aproximativ 2 milioane de persoane care beneficiază de vouchere pentru energie vor putea să le utilizeze până la 31 martie 2024, datorită unei extinderi anunțate ca sprijin pentru gospodăriile vulnerabile în sezonul rece.

Ministrul Adrian Câciu a confirmat această decizie și a explicat că „valabilitatea voucherelor pentru energie va fi prelungită până la 31 martie 2024, astfel încât gospodăriile vulnerabile să aibă resursele necesare pentru a trece cu bine peste iarna care se apropie.

După discuțiile cu reprezentanții Comisiei Europene, am obținut acordul pentru această extindere, trecând de la data inițială de 31 decembrie 2023 la 31 martie 2024".  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net