Începe procesul lui Piedone în dosarul „Colectiv”

Ultima actualizare:

    Pe fostul primar al sectorului 4 îl pot aștepta ani grei de pușcărie
Pe fostul primar al sectorului 4 îl pot aștepta ani grei de pușcărie

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au respins, joi, contestaţiile fostului primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone şi ale funcţionarelor din primărie în dosarul autorizaţiilor ilegale pentru clubul Colectiv, transmite news.ro. Procesul poate astfel să înceapă, pe fond, la Tribunalul Bucureşti. Decizia Curţii de Apel Bucureşti este definitivă.

Avocaţii fostului primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, şi ai angajatelor din primărie, care au aprobat funcţionarea clubului Colectiv fără avizele necesare au cerut, în 23 martie, judecătorilor de la Curtea de Apel Bucureşti, retrimiterea dosarului la procurori, pe motiv că DNA nu era competentă să ancheteze acest caz.

Inculpaţii în dosarul autorizaţiilor ilegale acordate clubului Colectiv au reclamat nelegală sesizare a instanţei. De cealaltă parte, avocaţii părţilor civile au cerut judecătorilor să respingă contestaţiile, ca nefondate."Acestea sunt nişte simple păreri personale. După logica apărătorilor domnului Piedone acesta se bucură doar de beneficiile funcţiei, în timp ce subordonaţii săi semnau la ordinul lui, tot fără nicio responsabilitate”, a arătat un avocat al victimelor incendiului din clubul Colectiv. Procurorul DNA a cerut şi el respingerea contestaţiilor ridicate de apărătorii fostului primar.

Piedone, acuzat de abuz în serviciu

În 5 mai 2016, procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 4 la data faptelor, pentru două infracţiuni de abuz în serviciu.  În acelaşi dosar vor fi judecate Aurelia Iofciu, fost şef al Serviciului autorizări comerciale din Sectorul 4, pentru două infracţiuni de complicitate la abuz în serviciu, Luminiţa Larisa Ganea, consilier superior în cadrul Serviciului autorizări comerciale din Sectorul 4 Bucureşti la data faptelor, şi Sandra Ramona Moţoc, referent superior în acelaşi serviciu, ambele pentru complicitate la abuz în serviciu.

S-a încălcat legea privind securitatea la incendiu

Potrivit rechizitoriului, fostul primar şi cele trei angajate ale Primăriei Sectorului 4 au eliberat sau au ajutat la eliberarea acordurilor şi autorizaţiilor de funcţionare pentru două firme, “într-o modalitate care a încălcat prevederile legale referitoare la securitatea la incendiu”. Anchetatorii îl acuză pe Cristian Popescu Piedone că a încălcat dispoziţiile legale privind apărarea împotriva incendiilor când a eliberat, în 14 ianuarie 2015, acordul de funcţionare şi autorizaţia de funcţionare pentru SC Colectiv Club SRL, deşi clubul nu era autorizat pentru securitatea la incendiu. Aurelia Iofciu şi Luminiţa Larisa Ganea l-au sprijinit pe primarul Sectorului 4 în emiterea celor două acte administrative, cu încălcarea dispoziţiilor legale, în sensul că cea din urmă le-a întocmit, iar prima le-a avizat, susţin procurorii. Procurorii au instituit sechestru asigurător pe bunuri mobile şi imobile ale lui Cristian Popescu Piedone, ale Aureliei Iofciu, şi ale Sandrei Moţoc, pentru recuperarea prejudiciului. În 7 noiembrie 2015, Cristian Popescu Piedone, Aurelia Iofciu şi Luminiţa Larisa Ganea au fost arestaţi de Tribunalul Bucureşti, fiind puşi în libertate patru  zile mai târziu, de Curtea de Apel Bucureşti. În 8 ianuarie 2015, Cristian Popescu Piedone a fost scos de sub control judiciar pe cauţiune, în urma unei decizii definitive a Tribunalului Bucureşti. 

image
image
image
image
image
image
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net