Închisoare pe viaţă pentru un tânăr care a ucis cu sânge rece doi bătrâni. Asasinul a zâmbit în timpul procesului

Ultima actualizare:

  Gheorghe Creţu va înfunda puşcăria Foto: adevarul.ro
Gheorghe Creţu va înfunda puşcăria Foto: adevarul.ro

Sfidător! Un tânăr de 24 de ani, care a ucis cu premeditare doi bătrâni, de 82 şi 86 de ani, a fost condamnat de Curtea de Apel Iaşi la detenţie pe viaţă. Individul n-a recunoscut faptele, iar la proces zâmbea, în timp ce procurorul prezenta detaliile şocante ale crimelor sale.

Sentinţă grea! Curtea de Apel Iaşi l-a condamnat definitiv pe Gheorghe Creţu, un tânăr cu numeroase infracţiuni la activ, la închisoare pe viaţă, pentru omor calificat, şi la 12 ani de închisoare - pentru tâlhărie. Pedepsele au fost contopite, iar judecătorii i-au aplicat cea mai grea pedeapsă: închisoarea pe viaţă. 


  Nicolae şi Elena Coşer, cei doi soţi omorâţi Foto: Arhiva familiei
Nicolae şi Elena Coşer, cei doi soţi omorâţi Foto: Arhiva familiei

Bărbatul a fost găsit vinovat de jefuirea şi uciderea soţilor Elena (82 de ani) şi Nicolae Coşer (86 de ani), o familie înstărită din comuna vasluiană Zorleni. Menajera i-a descoperit pe cei doi bătrâni măcelăriţi, pe 22 august 2019. Întreaga casă era răvăşită, iar victimele au fost găsite în curte, respectiv în holul casei. Atacatorul le-a furat agoniseala de-o viaţă, 15.000 de lei, ceasurile şi bijuteriile. Creţu a aşezat în mâna bătrânei un cuţit, ca să-i facă să creadă pe anchetatori că pensionara şi-a ucis soţul, apoi s-a sinucis. 

„Faptele sunt de o cruzime deosebită”, a susţinut procurorul Ingrid Botezatu în faţa judecătorilor. ”În această cauză este vorba de cinism şi de sfidare. Uitaţi, inculpatul şi acum ne priveşte zâmbind. Este o durere pentru familie să îl vadă pe inculpat zâmbind”, s-a revoltat avocatul Roxana Hâj, care i-a reprezentat pe fiica şi pe fiul celor două victime. 

 Nicolae Coşer a fost ucis în curtea casei sale. Elena Coşer, care se deplasa cu dificultate după ce suferise un atac vascular cerebral, a ieşit în holul casei, fiindcă a auzit zgomote. Acolo, ea a fost prinsă şi lovită de asasin cu cruzime. După comiterea crimelor, Creţu s-a deplasat la Bârlad, de unde a luat un taxi, cerând să fie transportat la Iaşi. În timpul cursei, tânărul i-a solicitat taximetristului să-i deschidă geamul de la portieră, moment în care a aruncat un spray paralizant. Ulterior, i-a cerut şoferului să oprească lângă un tomberon, unde s-a debarasat de hanorac. Criminalul a mai vrut o oprire, tot la un tomberon, unde a aruncat un rucsac, apoi a cerut să fie dus la un magazin de pantofi. 

Când s-a întors acasă, taximetristul i-a spus soţiei că  a avut un client ciudat, care a aruncat diverse obiecte la gunoi. Atunci, soţia i-a relatat că a văzut pe internet ştirea cu doi bătrâni ucişi. Taximetristul a alertat autorităţile, iar Creţu a fost prins de poliţişti la un hotel din Iaşi, având asupra sa banii, bijuteriile şi ceasurile victimelor. 

Condamnat pentru mai multe tâlhării, tânărul ieşise din închisoare în martie 2019, după ce a obţinuse o reducere a pedepsei, în baza recursului compensatoriu. 

image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2022 4 decembrie sfanta mare mucenita varvara jpg
ger ninsoare zapada iarna termometru shutterstock 743819602 jpg
alcool baut shutterstock jpeg
aeroport pasageri zboruri anulate jpg
Dacă asteroidul ar fi exploatat, am primi fiecare 92 miliarde $ jpeg
Mănăstirea Prislop Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (66) jpg
google 485611 1280 jpg
tristete generica jpg FOTO Pexels