INCREDIBIL: I-a făcut chiuretaj unei femei care nu era însărcinată!

Ultima actualizare:

Iniţial, Judecătoria Iaşi a hotărât că Mariana Butnaru (57 de ani) să primească doar o amendă administrativă de 500 de lei pentru neglijenţă în serviciu, dar Curtea de Apel a luat o decizie  mult mai aspră. „Rejudecând cauza, interzice inculpatei Butnaru Mariana exercitarea profesiei de medic, specialitatea obstetrică - ginecologie", au hotărât magistraţii. Decizia este definitivă. Colegii medicului îi iau însă apărarea.

Mie chiar nu-mi vine să cred. Doctorul Butnaru este unul dintre cei mai buni medici. Acesta a fost singurul ei incident pe tot parcursul carierei de aproape 30 de ani. Singurul comentariu pe care pot să-l fac este că doamna doctor a fost şi este un medic exemplar, nu ne-a făcut niciodată probleme, era mai mult decât atentă. În plus, chiuretajul este o manevră oarbă ", spune Maria Stamatin, directorul medical al Maternităţii „Cuza Vodă" din  Iaşi.

100.000 de lei despăgubiri

Potrivit procurorilor, în decembrie 2007, medicul Butnaru i-a făcut un chiuretaj Ilenei I. din localitatea Bosia, convinsă că femia era însărcinată în luna a doua. În timpul intervenţiei, pacientei i-a fost perforat uterul. Femeia a fost operată ulterior la Spitalul „Sf. Spiridon"şi a avut nevoie de 55 de zile de îngrijiri medicale. Ileana I. a depus ulterior plângere, iar în 2010 doctoriţa a fost trimisă în judecată pentru neglijenţă în serviciu.

În faţa anchetatorilor, medicul a susţinut că perforarea uterului a fost un accident pe care nu-l putea prevedea sau preveni, iar ecografia n-ar fi fost relevantă la o vârstă a sarcinii mică. În timpul anchetei, Mariana Butnaru a despăgubit-o pe fosta pacientă cu 100.000 de lei.

Citiţi şi:

Război între medicii de urgenţă din Iaşi

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net