Incredibil! Uite ce pensii au milionarii României


    Cristian Țânțăreanu a dus dintotdeauna o viață bună Foto: Click!
Cristian Țânțăreanu a dus dintotdeauna o viață bună Foto: Click!

Duce o viață de nabab, dar dacă te uiți pe talonul lui de pensie parcă îți vine să-i plângi de milă. Cristian Țânțăreanu nu trece de 2.000 de lei și cheltuie o grămadă de bani pe medicamente. Mult mai bine o duce Ilie Năstase, care primește de la stat o sumă frumușică, iar Adrian Porumboiu nu vrea să audă de pensie.

Are 73 de ani și toată viața a lucrat ca inginer constructor. Pe timpul lui Ceaușescu muncea ca tot omul la stat, dar apoi a reușit să-și deschidă propria afacere.

Cu bani împrumutați, Cristian Țânțăreanu a dat ditamai tunul financiar. A construit un cartier de vile, în Corbeanca, pe care l-a numit ”Paradisul Verde”.

Potrivit contractelor semnate între milionar și foștii proprietari, acesta a cumpărat în anul 1992 26 de hectare la prețul ridicol de 4.732 de dolari, la un curs de schimb 1.655 de lei vechi. Dar a vândut parcele de 2.500 mp contra sumei 1.602 dolari.

Cumpărătorii au fost obligați să-și ridice casele doar cu firma lui Țânțăreanu API Construcţii – Investiţii, iar ca să aibă utilități au dat alți 10.000 de dolari.

Lui Țânțăreanu nu-i ajung banii pentru medicamente

Acum, o casă simplă în Paradis se vinde pornind de la 100.000 de euro fără TVA. Dacă nu ar fi știut să facă bani, milionarul ar fi avut o viață grea la bătrânețe.

”Pe vremea comuniștilor aveam salariu mare, dar după ce mi-am făcut firma mea mi-am trecut o leafă mică. Așa că acum am o pensie de 2.000 de lei. Evident că nu sunt bani cu care să trăiești când pe mine mă costă mult medicamentele”, ne-a mărturist simpaticul afacerist, care în urmă cu șase ani a aflat că suferă de cancer la colon.

S-a operat la Paris, a urmat terapii costisitoare pe care a cheltuit 20.000 de euro. În 2015 a reușit să se vindece și acum se relaxează prin țări străine, deși se judecă cu Fiscul, care a încercat să execute ”Paradisul Verde”.

Asta pentru o datorie de 2,7 milioane de lei, pe care agenţia fiscală consideră că firma administrată de omul de afaceri, API Construcţii-Investiţii, trebuie să le plătească.

Năstase, indemnizație de 4.350 de lei

Un alt pensionar celebru în vârstă de 71 de ani este Ilie Năstase. Nu este un bătrânel sărac, dar nici nu se îmbogățește din ce primește de la stat.

Potrivit Ministerului Tineretului și Sportului, fostului tenismen i se acordă lunar o indemnizație pentru merite în sport.

Dacă în martie, spre exemplu, primea 2.700 de lei, începând din august, odată cu majorarea lefurilor bugetarilor, ajutorul lui Năstase a crescut la 4.350 de lei.

Celebrul pensionar deţine gradul de general-maior al Armatei Române, dar nu primește nici un leu pentru asta.

”Nu am luat niciodată pensie de la Armată pentru gradul pe care-l am. Când am împlinit vârsta de pensionare nu am făcut nici un demers pentru a primi o remuneraţie pentru gradul de general deoarece nu aveam nevoie de bani. Nu am făcut-o şi nici de acum încolo nu o s-o fac. Îmi place să port haina militară, de aceea o îmbrac, dar lumea trebuie să ştie că Ilie Năstase nu are nici un beneficiu financiar pentru asta”, a precizat Năstase.

Porumboiu nu vrea pensie

Adrian Porumboiu (67 de ani) are atâția bani încât nu s-a gândit vreodată să-și depună dosarul pentru pensionare. ”Nu mă interesează așa ceva. Eu muncesc”, ne-a spus râzând, fostul arbitru de fotbal. Acesta ocupă locul 3 în top 50 cei mai bogați fermieri din România, cu o avere estimată la 200 de milioane de euro. 

cub bia khalifa fulgy png
oana zavoranu si sotul
horoscop 26 martie jpg
cub bia khalifa png
cub valentina pelinel png
cub ravan popescu png
cub daniel nuță png
narcisa suciu si Daria jpg
image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2022 29 ianuarie aducere moaste sf ignatie teoforul png
Takashi Jonish romanii au talent jpg
zapada buzauB jpg
atac armat jpg
Viscol puternic în Canada și America de Nord. FOTO Profimedia
calendar ortodox 2022 28 ianuarie Sfantul Efrem Sirul gabriel toma chituc jpg