Inedit: Un tânăr ieșean a inventat automatul cu mâncare caldă. Cum funcționează aparatul

image
Ștefan Petrea a amplat automatul într-o clădire de birouri din Iași Foto: adevarul.ro

Pasiunea pentru IT şi dorinţa de implicare în societate l-au dus pe Ştefan Petrea, un tânăr în vârstă de 19 ani din Iaşi, să inventeze automatul cu mâncare caldă. Primul aparat de acest fel se află amplasat într-o clădire de birouri din Iași.

Tot mecanismul a fost gândit de Ştefan Petrea, un proaspăt absolvent al Liceului de Informatică „Grigore Moisil” din Iaşi care şi-a propus să producă mâncare caldă care să fie livrată în aparate automate.

În clasa a X-a și-a înfiinţat propria firmă de IT și a produs software pe care le-a vândut, reușind astfel să strângă niște bani. A vrut să aibă propria afacere și aşa a ales să gândească până în cele mai mici detalii afacerea cu automatul cu mâncare caldă. „La şcoală, mă confruntam des cu situaţia de a nu putea mânca ceva gătit, cald. Mă trezeam deseori în poziţia în care, la amiază, mi se făcea foame, dar nu aveam opţiuni disponibile. Era doar chioşcul şcolii, care avea snacksuri, sandwich-uri care trebuiau reîncălzite. Nu era nimic foarte bun, nu era mâncare gătită. Aşa am venit eu cu ideea asta”, a declarat Ştefan Petrea pentru adevarul.ro.  

Și-a deschis bucătărie și a creat o aplicație unde se poate comanda mâncarea  

Iniţial, Ştefan dorea să fie un intermediar, să se ocupe de management şi de partea de IT, colaborând cu un restaurant terţ. Însă legea din România nu permite să procesezi mâncarea altcuiva fără să fii autorizat în domeniu. Aşa că şi-a deschis propria bucătărie. A închiriat un depozit abandonat pe care l-a transformat într-o bucătărie dotată la cele mai înalte standarde. 

De asemenea, a creat şi o aplicaţie cu ajutorul căreia o persoană poate comanda meniul dorit, iar, după ce face o plată online, îşi poate lua mâncarea de la automatul cu preparate calde. Practic, clientul vine la aparat, vede meniul afişat, dar şi care sunt paşii care trebuie urmaţi pentru a cumpăra ceva din interior. Meniul cuprinde paste carbonara, spată la cuptor, crispy cu cartofi, somon cu piure, pui la grill, pui cu smântână şi mămăligă. Preţurile variază de la 9 la 20 de lei.   

Citește și:

Afacere inedită în Timişoara! Apeşi pe buton şi îţi faci căţelul lună!

Adio, magazine! Vom cumpăra totul de la automat

Radu Mirică s-a sinucis
rafael nadal si sotia sa
Mama copilului mort în Găești 3 jpg
Când vine vorba de Marilena, Arșinel uită de toate problemele lui de sănătate jpeg
cub casă stela popescu png
anxietate
mormant arsinel sursa captura youtube jpg
Laura Cosoi jpg
Alexandru Arsinel
 Nikolai Valuev FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
Când vine vorba de Marilena, Arșinel uită de toate problemele lui de sănătate jpeg
calendar ortodox 2021 30 septembrie sfantul ierarh grigorie luminatorul armeniei celei mari jpeg
mormant arsinel sursa captura youtube jpg
sorin cimpeanu campeanu
Radu Mirică s-a sinucis
elevi scoala inquam jpeg