Îngerașul ăsta de 2 ani a fost lăsat singur în pădure

Ultima actualizare:

    Ana Maria, de doi ani, a fost lăsată singurică în pădure, chiar de mama ei FOTO: Laura Petrescu
Ana Maria, de doi ani, a fost lăsată singurică în pădure, chiar de mama ei FOTO: Laura Petrescu

Cu sufletul la gură au stat, joi seară (26 octombrie), sute de persoane din comuna Dumbrava, sat Zănoaga. Un apel disperat, primit pe 112, anunța dispariția unei fetițe de doar 2 ani. Micuța era de negăsit după ce a dispărut într-o pădure plină de animale sălbatice.

Inițial, mama minorei Ana Maria (2 ani) a povestit anchetatorilor că a lăsat-o în spatele casei, aflată lângă pădure, preț de câteva clipe ca să ia ceva din imobil. Când s-a întors, copila nu mai era.

Primarul spune că are altă bănuială.


    Ana Maria a fost găsită după o noapte de căutări prin pădure
Ana Maria a fost găsită după o noapte de căutări prin pădure

“ Mama era băută și a plecat de acasă. A luat cu ea acte, haine, pătură. Cred că a adormit în pădure și așa copilul a plecat de lângă ea. Nouă ne-a zis că a ajuns undeva pe o pantă și nu putea să urce, a dus întâi copilul, l-a pus acolo, și s-a întors după bagaje și când a revenit fata nu mai era”, a povestit Marian Apostol, primarul din Dumbrava.

Cert este că forțe impresionante s-au mobilizat. Zeci de jandarmi, polițiști și pompieri, iar alături de ei peste 100 de localnici. În ajutor, era pregătit să intervină și un elicopter cu o cameră cu termoziviune. Nu a mai fost necesar să intervină întrucât, după mai bine de două ore de căutări, fetița a fost găsită.

Câinele Ref a găsit-o pe micuță

Eroul? Câinele de urmă al Poliției Prahova, pe nume Ref.


    Valentin Arsene, polițistul camarad al lui Ref, eroii acestei salvări miraculoase
Valentin Arsene, polițistul camarad al lui Ref, eroii acestei salvări miraculoase

“I-am dat câinelui un articol vestimentar de la copil, cu care aceasta a mai fost îmbrăcată. Am dat miros câinelui. Am găsit-o lângă un câine. Era cu picioarele în noroi. A zis mami, tati”, a povestit plin de emoție, Valentin Arsene, polițistul camarad al lui Ref.

Copila era speriată și a suferit și o hipotermie ușoară, spun medicii de la Ambulanță, tocmai de aceea au dus-o la Spitalul de Pediatrie. În rucsacul fetiței, a fost găsită o sticlă de țuică.

“ Se știe că, cum au un ban, în dau pe băutură acești părinți. Erau beți și când noi căutam copila”, mai spune primarul.

Direcția pentru Protecția Copilului Prahova a demarat o anchetă după ce s-a autosesizat și vrea să ia copilul din familie și să-l dea unui asistent maternal. Nu de alta, dar fetița, Ana Maria, mai are 4 frați, cu vârste de la 6, la 13 ani, luați în plasament încă de acum 4 ani întrucât mama nu avea grijă de ei.

image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 3 iunie sfantul mucenic luchilian png
Alexandru Ioan Cuza
Luna pamant astronaut spatiu FOTO Shutterstock jpg
politie jpg
masina, viteza freepik jpg
Joe Biden   The White House 2 jpg