├Änghesuial─â la morm├óntul p─ârintelui Arsenie Boca! 5000 de credincio╚Öi, la por╚Ťile M─ân─âstirii Prislop

image
Mul┼úi dintre pelerini au purtat m─â┼čti

Aglomera┼úie ├«n Hunedoara! Morm├óntul p─ârintelui Arsenie Boca r─âm├óne unul dintre cele mai c─âutate locuri de pelerinaj. Credincio┼či din toate col┼úurile ┼ú─ârii au venit ├«n weekend la M─ân─âstirea Prislop. Num─ârul autocarelor a fost mai mic dec├ót ├«n lunile de var─â, dar sute de ma┼čini au ocupat parcarea l─âca┼čului de cult ┼či marginile drumului.

Regulile de distan┼úare social─â n-au func┼úionat, ├«n weekend, la M─ân─âstirea Prislop, din cauza num─ârului mare de pelerini ┼či a aglomera┼úiei din curtea ┼či din jurul a┼čez─âm├óntului religios. Aproape 5.000 de oameni au luat cu asalt l─âca┼čul de cult, pentru a se ruga la morm├óntul p─ârintelui Arsenie Boca, scrie adevarul.ro. La intrarea ├«n m─ân─âstirea din ┼óara Ha┼úegului au fost amplasate panouri ├«n care li se indica oaspe┼úilor c─â purtarea m─â┼čtii de protec┼úie este obligatorie.

image
Ma┼činile au fost l─âsate ┼či pe marginea drumului care duce la m─ân─âstire

Mul┼úi dintre ei s-au conformat, ├«ns─â al┼úi pelerini n-au folosit masca, de┼či au avut de a┼čteptat zeci de minute la coad─â, ├«n mul┼úimea care a urcat pe aleea cimitirului spre morm├óntul duhovnicului. Un dispozitiv pentru igienizarea m├óinilor a fost amplasat la poart─â, l├óng─â afi┼čele ├«n care se recomanda p─âstrarea distan┼úei de 1,5 metri ├«ntre pelerini.   Num─ârul autocarelor care aduc pelerini la morm├óntul lui Arsenie Boca a fost ieri mai redus dec├ót ├«n lunile de var─â, dar c├óteva sute de ma┼čini au ocupat, de la primele ore ale dimine┼úii, parcarea ┼či marginile ┼čoselei Silva┼čul de Sus ÔÇô M─ân─âstirea Prislop. Din cauza aglomera┼úiei, poli┼úi┼čtii le-au indicat ┼čoferilor s─â ├«┼či lase ma┼činile p├ón─â aproape de satul Silva┼čul de Sus ┼či s─â-┼či continue drumul spre m─ân─âstire pe jos.  

image
Ma┼činile au fost l─âsate ┼či pe marginea drumului care duce la m─ân─âstire

Click! Spune: Arsenie Boca (1910 ÔÇô 1989) e considerat una dintre personalit─â┼úile ortodoxiei rom├óne┼čti. C─âlug─âr, teolog ┼či pictor de biserici, p─ârintele a fost ├«ntemni┼úat de regimul comunist. Duhovnicului ├«i sunt atribuite mai multe minuni s─âv├ór┼čite de-a lungul anilor, iar M─ân─âstirea Prislop a devenit unul dintre cele mai c─âutate locuri de pelerinaj din Rom├ónia. 

david webp
276138604 516868496470142 2126568927628978572 n jpg
4 mircea badea e1569317764158 jpg jpeg
Screenshot 2022 06 28 at 19 48 24 png
BeFunky collage (35) jpg
FotoJet (5) jpg
teodora alex insula iubirii3 png
5 front bac toata clasa jpg
image
image
image
image
sfintii petru si pavel jpg
calendar ortodox 2021 29 iunie sfintii apostoli petru si pavel gabriel toma chituc jpeg
5 front bac toata clasa jpg
telefoane jpeg
social media 6557345 1280 jpg
regina elisabeta a II-a