Îngrijorare. Numărul oamenilor uciși de gripă crește alarmant!

Ultima actualizare:

    Gripa debutează cu febră mare, dureri în gât, dureri de mușchi și oase
Gripa debutează cu febră mare, dureri în gât, dureri de mușchi și oase

De la o zi la alta, specialiștii confirmă noi cazuri de decese provocate de virusul gripal. Centrul de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile a anunțat că s-a înregistrat cea de-a 69-a victimă, fiind vorba despre o femeie din Cluj.

Deși intensitatea virusului gripal a mai scăzut, în ultimele zile, datorită gerului, gripa continuă să facă victime, în special, în rândul bolnavilor cronici, care nici nu s-au vaccinat.

Astfel, cea de-a 69-a victimă este o femeie în vârstă de 76 de ani, din județul Cluj. Potrivit experților de la Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSBT), la pacientă s-a confirmat existența virusului gripal tip B. De asemenea, aceștia au mai spus că femeia suferea de boli cronice și era nevaccinată antigripal.

Joi, CNSBT a transmis că au fost confirmate şase noi decese provocate de gripă, fiind vorba despre patru bărbaţi şi două femei. 

Pacienţii aveau vârste cuprinse între 49 şi 83 de ani şi erau din judeţele Mureş, Cluj, Argeş, Braşov, Neamţ şi Iaşi, trei dintre ei având virus gripal de tip B şi trei virus de tip A pandemic. 

Niciunul dintre pacienţi nu a fost vaccinat antigripal şi toţi erau cunoscuţi cu boli cronice care le-au agravat starea. 

image
image
image
image
image
image
vin roma istock jpg
Întâlnirea secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, cu președintele României, Klaus Iohannis, la Cotroceni. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
topor shutterstock1 jpg
index jpg
femeie zambet buchet trandafiri roz (2) jpg
rosii tomate istock jpg
carnaval nisa epa efe jpg
Madalin Costin jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net