Întâlnire de gradul zero! O turistă a dat nas în nas cu un pui de urs

Un turist a surprins imagini inedite în județul Argeș, în zona Barajului Vidraru. Din ce în ce mai mulți urși coboară din zonele montane spre șosea, în căutare de mâncare. S-au obișnuit deja cu turiștii din zonă și au curajul să se apropie de mașini. O astfel de scenă a fost înregistrată și la Vidraru. 

Urșii coboară din ce în ce mai des în zonele populate
Urșii coboară din ce în ce mai des în zonele populate

În clipul video distribuit de turist se poate observa clar cum un pui de urs se îndreaptă agale spre marginea drumului, fără să fie deranjat de zgomotul produs de către trafic. Mai mult decât atât, nu a părut inoportunat nici de către telefonul mobil care îl înregistra, semn că nu a fost pentru prima dată când s-a confruntat cu privirile curioase ale celor care traversează șoseaua. 

Ar putea să te intereseze și: Urșii coboară tot mai des în zonele populate

Deși imagine poate părea una adorabilă, adevărul este cu totul altul, iar locuitorii sunt îngrijorați din cauza faptului că urșii coboară din pădure și le pătrund în curte, distrugând gardurile și omorând animalele din ogradă.

Urșii coboară din ce în ce mai des în zonele populate

Acesta este cazul locuitorilor din Suceava și Harghita. În aceste condiții, autoritățile sugerează ca sătenii să nu lase resturi menajere la întâmplare pentru a nu atrage urșii înfometați în ogradă. 

De la începutul anului și până la ora actuală, la nivelul dispeceratului Inspectoratului de Jandarmi Județean Harghita au fost înregistrate un număr de 58 de apeluri de urgență, prin care era semnalată prezența ursului în apropierea așezărilor umane. În cele mai multe dintre cazuri, locuitorii au fost atenționați de prezența urșilor în zonă prin mesaje de tip Ro-Alert.

Vezi și: Urșii gunoieri pun stăpânire pe Transfăgărășan 

În plus, autoritățile au în vedere realizarea unei campanii naționale de educare și informare a populației, ce-și propune să crească gradul de conştientizare a oamenilor cu privire la ecologia şi managementul acestei specii, pentru a preveni conflictele om-urs. Proiectul urmează să fie pus în aplicare până la finalul anului 2023. 

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net