Interlopii care au pus la cale „drumul sclavilor”, achitaţi de Instanţă. Sentinţa este definitivă

27 iulie 2015
article img
Interlopii care au inventat ”drumul sclavilor” au fost achitați după ce au dus ilegal în SUA peste 600 de români

A fost denumit ”drumul sclavilor” pentru că peste 600 de români, majoritatea romi, au ajuns ilegal în Statele Unite. Un grup infracțional, format din șapte interlopi, le luau câte 8.000 de dolari ca să îi ducă în Mexic, apoi în SUA și Canada, la cerșit. Au fost arestați în 2013, apoi achitați.

Filip Sărdaru, Ovidiu Bil Chiciu, Dumitru Chiciu, Liviu Rădulean, Daniel Rădulean, Luigi Cristinel Popescu şi Florin Isvoranu au fost arestaţi în anul 2013 pentru aderare la grup infracţional organizat şi trafic de migranţi pe relaţia România - Mexic - Statele Unite ale Americii - Canada.

Interlopii au racolat persoane de etnie romă din judeţele Dolj, Vâlcea şi Mehedinţi şi le-au facilitat trecerea frauduloasă a frontierei de stat dintre Mexic şi SUA, respectiv dintre SUA şi Canada, cerând de la fiecare dintre aceştia 8.000 de dolari, scrie adevarul.ro.

Procurorii DIICOT-Craiova au stabilit că migranţii erau călăuziţi pentru a ajunge în mod fraudulos în Mexic de erau preluaţi de către alţi membri ai grupării şi transferaţi pe teritoriul statului american, cu destinaţia Los Angeles şi New York. Romii care nu au putut plăti integral sumele de bani au fost obligaţi să comită infracţiuni sau să cerşească pe teritoriul SUA, scrie adevarul.ro.

600 de persoane au fost trecute fraudulos graniţa.

Achitaţi de instanţă Filip Sărdaru, Ovidiu Bil Chiciu, Dumitru Chiciu, Liviu Rădulean, Daniel Rădulean, Luigi Cristinel Popescu şi Florin Isvoranu, au fost achitaţi în anul 2014 de magistraţii Tribunalului Dolj.

Procurorii DIICOT-Craiova au contestat decizia Instanţei, iar pe data de 23 iulie magistraţii Curţii de Apel Craiova au dat o sentinţă definitivă în acest dosar, iar inculpaţii au fost achitaţi.