Interlopul Florin Ghinea, zis Ghenosu, a fost adus în ţară din Marea Britanie

12 februarie 2020
article img
Interlopul Florin Ghinea, zis Ghenosu, a fost adus miercuri în ţară, din Marea Britanie, unde a fost reţinut din august 2018

Interlopul Florin Ghinea, zis Ghenosu, a fost adus miercuri în ţară, din Marea Britanie, unde a fost reţinut din august 2018.

”În urma cooperării poliţieneşti internaţionale cu autorităţile judiciare din Marea Britanie, astăzi, 12 februarie, poliţiştii români au preluat, sub escortă, un bărbat de 46 de ani, pe numele căruia există un mandat de arestare preventivă emis de Tribunalul Bucureşti, pentru comiterea infracţiunilor de proxenetism, spălare de bani, complicitate la trafic de persoane, încercare de a determina săvârşirea unei infracţiuni şi constituire de grup criminal organizat”, anunţă IGPR.Bărbatul adus din Marea Britanie este Florin Ghinea, zis Ghenosu, potrivit news.ro.Schimbul de date şi informaţii a fost realizat prin Biroul Interpol.Florin Nicoale Ghinea, care a dispărut în mai 2018 chiar înaintea unor descinderi ale DIICOT la locuinţa sa, fiind dat în urmărire, a fost prins şi arestat la Londra, în august 2018. Printre altele, el este acuzat că ar fi organizat o reţea de trafic de persoane care a trimis românce în Irlanda, Finlanda şi în Dubai, în vederea exploatării lor sexuale. El este acuzat, de asemenea, de plănuirea asasinării unui  rival. 

Cine este Ghenosu, cel mai de temut interlop din Dâmbovița

n 2003, oraşul Târgovişte era scena unuia dintre cele mai violente omoruri la comandă. Alexandru Dumitru, zis Bozac, a fost omorât într-un bar cu 11 lovituri de cuţit şi săbii de către cinci indivizi cu cagule. Ulterior, s-a dovenit că patru dintre ei erau locotenenţii lui Ghenosu. Aceştia au fost condamnaţi la închisoare, dar legătura interlopului cu asasinatul nu a putut fi dovedită, potrivit adevarul.ro.

În schimb, violenţele marca Clanul Ghenosu au continuat. Intelopul şi-a impus autoritatea prin bătăi sau arme de foc. Într-o anchetă instrumentată de poliţişti, discuţiile dintre Ghenosu şi locotenenţii săi arată felul în care aceştia acţionau.

„Ghenosu: Îi puneţi cuţitu-n gât şi-l băgaţi în maşină şi-l ţineţi în maşină până vin eu.

Locotenent: Da, da, da. Hai!

Ghenosu: Hai, să nu vă scape!

Locotenent: Da

Ghenosu: Rupeţi-l!

Locotenent: Să-l rupem, nu?

Ghenosu: Hai!

Locotenent: bine, hai!”

În alte cazuri, locotenenţii lui Ghenosu lăsau în urmă victime în pragul comei.

„Ghenosu: Da mă!

Locotenent: Gata nenicule, s-a rezolvat!

Ghensou: I-aţi dat ca lumea?

Locotenent: Da nenicule, a leşinat jos.

Ghenosu: Păi scoateţi-l afară şi...

Locotenent: Păi l-am scos că...fugea şi zicea..hoţii, hoţii, şi l-am omorât acolo jos toţi.

Ghenosu: Da, da.” (Sursa: dosar de urmărire penală)

Mare parte din banii adunaţi de Ghenosu provin din cămătărie. Orice zi de întârziere ducea la dublarea sumei. Asta au aflat şi oamenii legii atunci când l-au urmărit pas cu pas.

„Ghenosu: Bă, nu mă interesează pe mine. Mie trebuie să-mi aduci banii. Nu mă interesează pe mine ce şi cum, unde ai fost, ce n-ai fost, azi e termenul. Mâine trebuie să-mi aduci bani, să-ţi fie clar. Nu-mi aduci bani azi, ai să-mi dai dublu. N-ai să-mi dai mâine, îmi dai triplu. N-ai, ai să-mi dai de 70 de ori. Te fac până ai să munceşti toată viaţa pentru mine.

F: Asta e frăţioare, mâine îţi aduc banii

Ghenosu: Mâine mi-i aduci dublu mă băiatule, ai înţeles? Nu bani, îmi aduci dublu, ai înţeles?

F: Asta e frăţioare, cum vrei tu.” (Sursa: dosar de urmărire penală)

Luni în şir au muncit poliţiştii de la Crimă organizată să adune probe împotriva clanului Ghenosu. Florin Pârjol a fost scos însă din penitenciar de judecătorul Dumitru Rebegea, de la Tribunalul Prahova, contra sumei de 10 mii de euro. Judecătorul a fost arestat pentru luare de mită.

Poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate şi procurorii DIICOT fac, miercuri dimineaţă, 238 de percheziţii în Bucureşti şi în 28 de judeţe, în cadrul unor dosare penale de criminalitate organizată. Conform unor surse judiciare, 47 de percheziţii au loc la Timişoara, majoritatea în Complexul Studenţesc, într-un dosar de trafic de droguri în care sunt vizaţi mai mulţi studenţi de la Facultăţile de Medicină şi Drept. De asemenea, este vizat de percheziţii şi Florin Pârjol, zis Ghenosu.