Internet gratuit în trenurile CFR, de azi


    Serviciul Wi-Fi e disponibil în patru trenuri de pe rutele București-Constanța (și retur) și București-Buzău (și retur)
Serviciul Wi-Fi e disponibil în patru trenuri de pe rutele București-Constanța (și retur) și București-Buzău (și retur)

Compania națională de căi ferate se apropie tot mai mult de nevoile călătorilor. De azi, CFR Călători asigură acces gratuit la Internet Wi-Fi în câteva trenuri care circulă pe rute interne. Ideea a aparținut unui operator privat de telefonie, care a fost dispus să ofere Internet de mare viteză pentru sute de dispozitive conectate simultan. Iată care sunt trenurile care au această facilitate.

Fiind vorba de un proiect-pilot, adică de probă, CFR Călători și Orange testează modul în care acesta e receptat de călători. Cert e că, de azi, românii care circulă pe rutele București - Constanța și retur, cu trenurile IR 1585 și 1586, și BUcurești - Buzpu și retur, cu trenurile IR 1559 și 1558, beneficiază de acces liber la Internet Wi-Fi. Noul serviciu a fost implementat pe cele mai noi vagoane ale CFR, recent modernizate, care sunt marcate cu sigla „Orange Wi-Fi Zone”.

Vestea bună e că se poate accesa Internetul indiferent de rețeaua de telefonie mobilă pe care o folosesc cei care călătoresc cu trenul. Vestea mai puțin plăcută e că Orange le va solicita utilizatorilor câteva date personale și să completeze un chestionar. Din experiența fiecăruia dintre noi, companiile se folosesc de astfel de tehnici pentru a ne bombarda cu reclame și oferte la serviciile ori produsele pe care le comercializează.

Trenurile dotate cu Internet gratuit au câte 5 vagoane modernizate: un vagon clasa 1, patru vagoane clasa a 2-a, și fiecare dintre acestea va avea semnal Wi-Fi.

„Dincolo de provocările pe care le întâmpinăm în activitatea noastră, încercăm ca printr-o politică de îmbunătățire a serviciilor să satisfacem într-o măsură cât mai mare așteptările pasagerilor. Suntem în contact cu oamenii  și considerăm că este important pentru clienți să aibă acces la servicii diversificate, în pas cu evoluția noilor tehnologii. Wi-Fi-ul în tren face parte din gama așteptărilor pe care o parte dintre clienții noștri știm că le au. Acest proiect de test vine tocmai în întâmpinarea lor”, a declarat directorul general CFR Călători, Iosif Szentes.

oana zavoranu si sotul
cub ravan popescu png
horoscop 26 martie jpg
carina veghiu jpg
narcisa suciu si Daria jpg
cub daniel nuță png
cub maurice munteanu razvan ciobanu png
atac armat jpg
image
image
image
image
image
image
zapada buzauB jpg
atac armat jpg
Viscol puternic în Canada și America de Nord. FOTO Profimedia
calendar ortodox 2022 28 ianuarie Sfantul Efrem Sirul gabriel toma chituc jpg
femeie frig casa jpeg
Terminator jpg