Intri la facultate cu examen sau cu media de la Bac

Ultima actualizare:

Din nou emoţii pentru absolvenţii de liceu din acest an! Ministerul Educaţiei a interzis ca la admiterea la facultate să fie luate în considerare notele din timpul liceului, iar universităţile au revizuit condiţiile de concurs.

Aşadar, fiecare facultate are propriile criterii de admitere: examen, una-două probe, probă şi notele de la Bac, media de Bac sau combinaţii între acestea. În felul acesta, facultăţile speră să îi selecteze pe cei mai buni candidaţi. Click! vă prezintă câteva exemple, din Bucureşti şi din ţară.

Universitatea Bucureşti. Litere: nota probei scrise la Limba şi literatura română de la Bac va fi două treimi din media de admitere; media celorlalte probe scrise de la Bac reprezintă o treime din media de admitere. Matematică Informatică: 80% media de la o lucrare scrisă, 20% media de Bac; Ştiinţe politice: pentru absolvenţii liceelor cu profil socio-uman se va face media aritmetică a notelor obţinute la Bac la probele obligatorii de Limba română şi de Istorie. Pentru absolvenţii liceelor cu profil real   se va face media aritmetică a notelor obţinute la Bac la probele obligatorii de Limba română şi de Matematică. Limbi străine: o probă scrisă cu două discipline (obligatoriu Engleza şi o altă limbă) -4 ore; Fizică/ Filosofie: admiterea se va  face în baza mediei  de Bac.

ASE. Evaluarea candidaţilor se va face exclusiv pe baza mediei de la Bac. În caz de egalitate, vor conta notele de la Bac, la probele de Limba şi literatura română.

Politehnica Bucureşti. Examen cu două probe scrise la facultăţile: Energetică, Automatică şi Calculatoare, Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, Inginerie Mecanică şi Mecatronică, Transporturi, Inginerie Aerospaţială, Inginerie în Limbi Străine, Ştiinţe Aplicate. Pentru celelalte facultăţi, admiterea se va face în funcţie de rezultatele de la Bac.

Politehnica Timişoara. Examenul va fi la Facultăţile de Automatică şi Calculatoare, de Electronică şi Telecomunicaţii şi de Arhitectură.

Universitatea Al. I. Cuza Iaşi. Este admitere pe bază de dosare, în care contează media şi notele de la Bac. Sunt două excepţii: Drept şi Informatică, care au introdus un test scris.

Universităţile din Cluj, Târgu-Mureş, Craiova, Constanţa, Galaţi iau în consideraţie notele de la Bac. Teste scrise se vor da la Drept, Medicină, la facultăţile vocaţionale şi la câteva facultăţi tehnice.

Click!spune

Iată ce acte sunt necesare pentru înscriere: 3 fotografii tip buletin de identitate; diploma sau adeverinţa de Bac (original); foaia matricolă eliberată de liceu (original); copie legalizată a certificatului de naştere; adeverinţă medicală (eliberată de liceu sau de medicul de familie); fişa de înscriere (se va completa la secretariatul fiecărei facultăţi); chitanţa de plată a taxei de înscriere. Taxa de înscriere la concurs este stabilită de fiecare universitate în parte şi este, de regulă, în valoare de 100 lei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Steag Romania FOTO Shutterstock jpg
cora pearl
explozii liban afp jpg
pestera ghetarul focul viu jpg
caius covrig jpg
Nutu Camataru FOTO Captură video
accident masina tramvai Bucuresti, foto facebook jpg
planseul de la unirii jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net