Învaţă-l pe copil să aibă încredere în tine!

 În primul rând este indicat să stabiliţi o relaţie deschisă cu copilul dvs. O premisă importantă de la care trebuie să porniţi în a preveni abuzul, este să le permiteţi copiilor dvs să se simtă liberi în a vă povesti orice îi frământă.

 Fiţi prezenţi şi con­ştienţi de ceea ce se în­tâmplă în viaţa copilului dvs! Adesea, epuizaţi de gri­ji, părinţii lasă garda jos şi nu ştiu cu exactitate în prezenţa cui se află copilul, cine sunt prietenii din anturajul copilului sau adulţii care-l îngrijesc.

Asta nu înseamnă să vă panicaţi şi să deveniţi supraprotectivi, ci să fiţi conştienţi şi prezenţi de câte ori se poate la activităţile copilului.

 Învăţaţi să recu­noaş­teţi comportamentul ris­cant, ambiguu sau dubios în adulţii din preajma copilului dvs. Există câteva indicii care vă pot ajuta să identificaţi potenţialul abuziv al unui adult ce vă îngrijeşte copilul.

Fiţi precaut şi prudent cu persoanele care încalcă regulile pe care dvs le comunicaţi, sau cu persoanele care oferă dulciuri ori mici atenţii copilului împotriva dorinţei dvs. E bine să-i explicaţi copilului că în niciun caz nu este ok ca o persoană străină să-i ceară copilului să păstreze un secret faţă de părinţii săi.

 Recunoaşteţi semnele de avertizare în comportamentul copilului dvs. În primul rând observaţi dacă copilul intră în panică în timp ce vă povesteşte, va avea tendinţa să adopte un comportament neobişnuit pentru a scăpa de frământarea interioară şi a depăşi momentul.

cub toma caragiu png
cub irina margareta nistor png
cub horoscop iertare png
Prințul Harry jpg
razvan theodorescu 7699918 Mediafax Foto Cristian Radu Nema jpg
cub adriana iliescu și eliza png
mihai bendeac jpg
horoscop bani jpg
image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 7 februarie sfantul partenie png
femeie însărcinată sursa FOTO Pixabay
Icoana Basilica ro webp
Papa Francisc Captură video jpg
Marile lanțuri de magazine spun că nu duc lipsă de alimente jpeg
zura jpg