Învaţă-l pe copil să aibă încredere în tine!

Ultima actualizare:

 În primul rând este indicat să stabiliţi o relaţie deschisă cu copilul dvs. O premisă importantă de la care trebuie să porniţi în a preveni abuzul, este să le permiteţi copiilor dvs să se simtă liberi în a vă povesti orice îi frământă.

 Fiţi prezenţi şi con­ştienţi de ceea ce se în­tâmplă în viaţa copilului dvs! Adesea, epuizaţi de gri­ji, părinţii lasă garda jos şi nu ştiu cu exactitate în prezenţa cui se află copilul, cine sunt prietenii din anturajul copilului sau adulţii care-l îngrijesc.

Asta nu înseamnă să vă panicaţi şi să deveniţi supraprotectivi, ci să fiţi conştienţi şi prezenţi de câte ori se poate la activităţile copilului.

 Învăţaţi să recu­noaş­teţi comportamentul ris­cant, ambiguu sau dubios în adulţii din preajma copilului dvs. Există câteva indicii care vă pot ajuta să identificaţi potenţialul abuziv al unui adult ce vă îngrijeşte copilul.

Fiţi precaut şi prudent cu persoanele care încalcă regulile pe care dvs le comunicaţi, sau cu persoanele care oferă dulciuri ori mici atenţii copilului împotriva dorinţei dvs. E bine să-i explicaţi copilului că în niciun caz nu este ok ca o persoană străină să-i ceară copilului să păstreze un secret faţă de părinţii săi.

 Recunoaşteţi semnele de avertizare în comportamentul copilului dvs. În primul rând observaţi dacă copilul intră în panică în timp ce vă povesteşte, va avea tendinţa să adopte un comportament neobişnuit pentru a scăpa de frământarea interioară şi a depăşi momentul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Elizabeta la nunta fiului său Charles cu Diana 1981. Foto Profimedia
image
image
image
image
image
image
Manastirea Sfantului Neagoe Voda Basarab de la Vladesti jpeg
436297824 869027678587859 4107946890204579036 n jpg
inghititi ape Italia 2 jpeg
62366756 jpg
semnul intrebarii jpg
aeroport foto pixabay jpg
sofer jpg
pizza pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net