├Änva┼ú─â la ┼čcoala-container ca s─â nu mearg─â 6 km pe jos

22 noiembrie 2011
simeon stalpnicul png

┼×colarii din satul Holdea au ├«nv─â┼úat alfabetul ┼či tabla ├«nmul┼úirii ├«ntr-un container de 15mp. P─ârin┼úii ┼čtiu c─â nu sunt condi┼úii pentru copiii lor, dar spun c─â, dec├ót s─â nu aib─â ┼čcoal─â deloc, e bine ┼či a┼ča.

Povestea ┼čcolii-container ├«ncepe ├«n 2008 c├ónd p─ârin┼úii au refuzat s─â-┼či mai lase copiii s─â parcurg─â, pe jos, ┼čase kilometri p├ón─â la ┼čcoala din satul vecin, Ohaba.

├Äntruc├ót vechea ┼čcoal─â nu mai era func┼úional─â din 1996, edilul a ├«nchiriat un container de tabl─â de la societatea Electrocentrale Deva.

simeon stalpnicul png

Pe timp de iarnă, acesta este încălzit cu două calorifere electrice, iar toaleta este undeva în curte. Învăţătoarea e obligată să stea mai mult în picioare pentru a nu bloca culoarul de acces astfel încât elevii să poată ajunge la tabla din capătul containerului.

De team─â s─â nu se desfiin┼úeze, p─ârin┼úii copiilor se feresc s─â vorbeasc─â deschis despre ┼čcoala-container. "┼×coala de acum e bun─â a┼ča cum e, dec├ót deloc. Ne descurc─âm cum putem, pentru c─â tot e mai bine dec├ót s─â-┼úi treze┼čti copilul la ora cinci diminea┼úa ┼či s─â-l trim┼úi la ┼čcoal─â", spune unul dintre p─ârin┼úi.

loredana chivu jpg
cub marioara man gheorghe png
2vancea botez jpg
kate profimedia 0692807495 jpg
1alexandra stan mihai morar png
Victoria Beckham (4) jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
1 olena zelenska prima doamna a ucrainei jpg sotia lui volodimir zelenski razboi in ucraina copii 6 jpg jpeg
ambulanta
regina elisabeta (2) jpg
4 vladimir putin doctor profimedia 0343495914 jpg jpeg
refugiati ucraina jpg
elena udrea png