Învățământul în grevă, copiii sărbătoresc 1 Iunie. MAI a furat startul și a scos toți salariații la demonstrații

Ultima actualizare:

Greva din învățământ continuă, majoritatea copiiilor sunt într-o adevărată vacanță dar nedeclarată. Așadar nu este de mirare că sărbătorirea zilei de 1 iunie a început de ieri, Ministerul de Interne fiind fruntaș în a încerca să umple timpul celor mici. Joi, în aproape toată România copiii vor fi la putere, autoritățile întrecându-se în festivaluri și petreceri tematice 

1 Iunie la MAI
MAI a furat startul manifestărilor de 1 Iunie. Foto: mai.ro

Toate structurile MAI au fost scoase în stradă pentru a „se juca” cu cei mici. La București a fost programul cel mai spectaculos, părinți, bunici și copii putând vizita sediul ministerului din Piața Revoluției între orele 8.30 - 13.30. În fața clădirii, în afară de toate aparatele și mașinile din dotarea MAI a fost adus chiar și un elicopter.

Profitând de vacanță mii de polițiști au fost „salariați” la MAI pentru o zi. De la petrecere nu a lipsit cel mai cunoscut influencer-copil, David Dobrincu, 12 ani care s-a întreținut chiar și cu ministrul Lucian Bode

București 

-între orele 10-17.00, Senatul României și Primăria Capitalei organizează în curtea Palatului Parlamentului manifestarea „Senatul Copiilor”. De 1 Iunie, copiii vor putea participa la spectacole de teatru și circ, ateliere de magie și de creație, lecturi și pentru curioși se vor organiza vizite prin Senat. În același interval orar va putea fi vizitat gratuit și sediul Camerei Deputaților.   

-Muzeul Copiilor ( Bd Decebal nr 11) oferă expoziția interactivă și educativă: MistErele Terrei - Micul Explorator. Pentru cei mai curajoși exploratori este pregătit un escape room memorabil - 20 de indicii sub mări. 

-Grădina Zoologică (str. Vadu Moldovei nr 4 sector 1) este deschisă între orele 09:00-19:00 de 1 Iunie, iar pentru copiii de până la 14 ani intrarea este gratuită. 

-La Opera Comică pentru Copii (Calea Giulești nr 16) micuții au pregătite diverse spectacole 

-În Parcul Alexandru Ioan Cuza din sectorul 3 are loc festivalul  1uniFEST, ediția 2023 organizat de primăria sectorului 3 și Asociația Itsy Bitsy.  Între orele 9.00-21.00, în diverse colțuri ale parcului vor fi organizate pentru copii ateliere, jocuri, demonstrații sportive, surprize muzicale, spectacole de teatru și dans, numere de circ. Ziua de sărbătoare se va încheia cu vizionarea animației „Sing 2” (dublat în limba română), începând cu ora 21.00, la cinematograful amenajat în aer liber. 

Suceava 

- La Fălticeni distracția pentru copii începe la ora 9.00 la Biblioteca Municipală „Eugen Lovinescu” cu o expoziție de cărți de povești și continuă la ora 10.00 pe platoul din faţa primăriei cu „Jocurile copilăriei”. De la ora 15:00, distracţia se va muta în Parcul „Nada Florilor”, pe pontonul de la iaz. Aici va avea loc a şaptea ediţie a spectacolului „Ai şi tu talent”, urmat de o discotecă în aer liber. 

Argeș 

- De 1 Iunie, Ziua Internaţională a Copilului, la Piteşti vor fi organizate spectacole, activităţi şi concursuri destinate celor mici. În plus, intrarea la Grădina Zoologică va fi gratuită, la fel şi la concertul susţinut de Filarmonica Piteşti 

Iași 

-La Casa Muzeelor se deschide expoziţia ”Scrisori către Epoca de Aur” gândită sub forma unei ore de dirigenţie în sala de clasă a Muzeului Copilăriei în Comunism

image
image
image
image
image
image
ryanair foto shutterstock
urs freepik jpg
DJ Lalla Laura Rosca Sursa Facebook LR jpg
1 fobie jpg jpeg
picioare femeie pexels jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (6) jpg
avion wizz air pe aeroportul suceava FOTO 7iasi ro jpeg
image
actualitate.net