Ioan Niculae, mită pentru Alina Bica? Liviu Dragnea, implicat şi el

Ultima actualizare:
Dorin Cocoş este fostul soţ al Elenei Udrea
Dorin Cocoş este fostul soţ al Elenei Udrea

Alina Bica, fosta şefă DIICOT, este implicată într-un nou dosar, alături de Liviu Dragnea, Elena Udrea, Dorin Cocoş şi Ioan Niculae, printre alţii.

UPDATE 15.55 Liviu Dragnea a declarat că nu are nicio legătură cu Alina Bica. „Nu știu, aud prima dată această informație. Doamne, iartă-mă, cum să fac eu așa ceva? Nu am fost ministrul Justiției, cui să i-o propun procuror general”, a declarat Liviu Dragnea. 

Toţi cei care apar în dosar ar fi intervenit la şefa parchetului, pentru a scăpa de acuzaţii grave, cu prejudicii de ordinul sutelor de milioane de euro pentru stat, conform digi24.ro. 

Omul de afaceri Ioan Niculae ar fi încercat să scape de dosarul în care era acuzat de subminarea economiei naţionale.

Acesta ar fi apelat la Liviu Dragnea pentru ca acesta să îl ajute cu o intervenţie la Alina Bica, la vremea respectivă procuror-şef al DIICOT.

Ioan Niculae i-ar fi promis Alnei Bica suma de 3,5 milioane de euro în schimbul tergiversării dosarului pâna la apariţia prescripţiei, potrivit unor surse judiciare.

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea

Alina Bica i-ar fi cerut procurorului de caz să oprească investigaţiile pe care le derula în legătură cu utilizatorul unui număr de telefon pe care îl folosea Liviu Dragnea. În schimb, Alina Bica ar fi urmat să primească de la Ioan Niculae suma de 3,5 milioane de euro, la pachet cu promisiunea făcută împreună cu Liviu Dragnea că o vor sprijini să ajungă procuror general.

A primit un teren de la familia Cocoş

În anchetă apar, pe lângă numele Alinei Bica şi Elena Udrea, fostul său soţ – Dorin Cocoş şi fiul acestuia – Alin Cocoş.

Potrivit unor surse judiciare, procurorii DNA investighează acuzaţii de dare şi luare de mită privind un teren care ar fi fost vândut prin interpuşi, de la familia Cocoş, către Alina Bica.


    Dorin Cocoş este fostul soţ al Elenei UdreaFoto: Arhiva Click
Dorin Cocoş este fostul soţ al Elenei UdreaFoto: Arhiva Click

Terenul situat în Snagov, cu o suprafaţă de peste 4.400 de metri pătraţi, ar fi fost vândut în acte de prima soţie a lui Dorin Cocoş, Olguţa Chiriac, şi ar fi ajuns la mai mulţi apropiaţi ai Alinei Bica, persoane interpuse.

Potrivit DNA, terenul ar fi fost o răsplată pentru sprijinul acordat de Alina Bica, la vremea respectivă membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, pentru despăgubirea supraevaluată acordată către Gheorghe Stelian.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net