Ioan Oltean, sub control judiciar în dosarul șpăgii de 600.000 euro

image
Liberalul Ioan Oltean doarme în patul său, au decis magistrații

Magistrații nu l-au trimis pe deputatul Ioan Olteanu după gratii, ci l-a lăsat să doarmă în patul său până când procesul va intra pe rol. Politicianul este acuzat că a luat o șpagă de 600.000 de euro într-un sac, în curtea unei biserici.

Deputatul PNL Ioan Oltean a fost plasat sub control judiciar, joi noapte (10 decembrie), în dosarul în care este acuzat că a intervenit pentru despăgubirea ilegală a omului de afaceri Mihai Rotaru de la care ar fi primit mită 600.000 de euro.

Oltean ar fi intervenit la fosta șefă a ANRP Crinuța Dumitrean, astfel că Rotaru a obținut o despăgubire de aproape 109 milioane de lei pentru un teren care, potrivit procurorilor, a fost supraevaluat cu peste 87 de milioane de lei.

Decizia poate fi contestată la aceeași instanță.

Din Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din ANRP au făcut parte, la momentul respectiv, Crinuța Dumitrean, care era președintele instituției, Sergiu Diacomatu, Remus Baciu, Rodica Constantinovici, Lăcrămioara Alexandru, Marko Attila și Cătălin Teodorescu.

Mihai Rotaru, Crinuța Dumitrean, Sergiu Diacomatu, Rodica Constantinovici, Lăcrămioara Alexandru şi Sergiu Negurici au fost arestați de instanța supremă pe 28 noiembrie și puși joi în libertate după ce ICCJ le-a admis contestațiile.

Deputatul Cătălin Teodorescu a fost pus sub control judiciar pe cauțiune, stabilită la 1 milion de lei, după ce Camera Deputaților a respins cererea de încuviințare pentru reținerea și arestarea preventivă a liberalului.

2 simona halep a facut vaccinul pfizer impotriva coronavirusului jpg jpeg
regina elisabeta gettyimages 480918760 jpg jpeg
gabriela cristea
inger   brigitte pastrama 1 jpeg
cub bianca dragusanu sofia animat gif
cub bianca dragusanu png
FotoJet (1) jpg
visarion alexa parinte foto facebook (3) jpg
placa Stand Up Paddle Foto: Pixabay
Nord Stream FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
meghan markle harry regina jpeg
marcel pavel coronavirus 0 jpeg
meghan markle harry regina jpeg
A1 marcaje webp
pasaj doamna ghica jpg
Mai multe explozii au avut loc la conductele Nord Stream jpg