Iohannis respinge propunerea lui Ponta pentru Transporturi


    Senatorul Mihai Fifor beneficiază de încrederea lui Ponta dar nu și de cea a lui Iohannis
Senatorul Mihai Fifor beneficiază de încrederea lui Ponta dar nu și de cea a lui Iohannis

Scandalurile se țin lanț între președintele Klaus Iohannis și premierul Victor Ponta. Ultimul subiect pe care s-au încăierat cei doi este decizia primului om în stat de a respinge nominalizarea premierului pentru fotoliul de ministru al Transporturilor. Potrivit corespondentului Mediafax, Klaus Iohannis a transmis premierului, printr-o scrisoare, decizia de a nu îl accepta pe Mihai-Viorel Fifor în funcția de titular al acestui portofoliu.

”Președintele Iohannis a oferit premierului și o motivație a gestului său: persoana nominalizată nu are expertiza și experiența managerială necesare”, informează Administraţia Prezidenţială potrivit Mediafax.

Şeful statului i-a transmis lui Victor Ponta o scrisoare prin care îl informează cu privire la decizia de a respinge propunerea pentru ministerul Transporturilor, întrucât "persoana nominalizată nu are expertiza și experiența managerială necesare gestionării domeniului complex al transporturilor".

Președintele a solicitat prim-ministrului desemnarea unei alte persoane care să întrunească condițiile necesare pentru a fi numită în funcția de membru al Guvernului.

De asemenea, Iohannis a semnat miercuri decretul prin care se ia act de demisia lui Ioan Rus, ministru al Transporturilor, și se constată încetarea funcției de membru al Guvernului, se arată într-un comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

La aflarea deciziei președintelui, premierul Victor Ponta a avut o reacție dură: ”Este un gest din ambiție! Iohannis nu este mai competent!”.

Potrivit unei decizii a Curţii Constituţionale, preşedintele poate respinge o singură dată, motivat, propunerea de numire a unui ministru

George Burcea in Wednesday jpg
cub kamara png
cub ana maria mărgean png
Ada Dumitru  jpeg
cub șerban huidu png
america express vedete concurenti 2022 jpg
incendiu colentina foto isu  jpg
cub daniel onoriu png
image
image
image
image
image
image
Andrei Gîrjob jpeg
Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock
cod rutier jpg
incendiu colentina foto isu  jpg
4 cristina ich si alex piturca jpg jpeg
chei locuinta