Iohannis retrimite în Parlament legea celor 102 taxe

Ultima actualizare:

    Klaus Iohannis a transmis un mesaj prin intermediul InternetuluiFoto: Arhiva Click!
Klaus Iohannis a transmis un mesaj prin intermediul InternetuluiFoto: Arhiva Click!

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, vineri, că va retrimite în Parlament legea care elimină 102 taxe nefiscale, inclusiv taxa radio-tv.

“Eu voi trimite această lege înapoi în Parlament. Nu cred că este bine să se renunţe fără o discuţie aprofundată, aşezată. Dacă noul Parlament va discuta această chestiune şi va lua o decizie, fie de renunţare la taxă, fie de păstrare a taxei, atunci sigur îmi va trimite legea în forma în care se va considera atunci şi o voi promulga”, a anunţat Iohannis. Curtea Constituţională a decis, ieri, că această lege este constituţională.

Sesizarea privind legea a fost făcută de seful statului, care a susţinut că încalcă normele constituţionale referitoare la principiul separaţiei puterilor în stat şi pe cel al legalităţii, raporturile Parlamentului cu Guvernul, rolul Guvernului, precum şi pe cele care guvernează bugetul public naţional. După decizia Curţii, liderul PSD Liviu Dragnea a declarat că ceea ce este bun pentru oameni nu are cum să fie neconstituţional. 

Parteneri

image
image
image
image
image
image
presedinti 768x483 jpg
oua vopsite de paste jpeg
cipru shutterstock jpg
oua rosii paste jpeg
Locul în care a fost înmormântat Platon, dezvălui de papirusuri descoperite la Herculaneum (© Facebook / Università di Pisa)
rugaciune biblie tatal nostru freepick jpg
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net