Ion Iliescu, cu cravată roşie la alegeri în ultimii 16 ani


    11 decembrie 2016 Fostul preşedinte nu a  ratat scrutinul de ieri,  însă a venit fără soţia NinaFoto: Mediafax
11 decembrie 2016 Fostul preşedinte nu a ratat scrutinul de ieri, însă a venit fără soţia NinaFoto: Mediafax

Preşedintele onorific al Partidului Social Democrat nu se dezminte. Nu lipseşte de la nici un scrutin electoral, indiferent de miza acestuia, dând un adevărat exemplu de spirit civic tinerilor. Pentru a doua oară după ‘90, Iliescu a venit la vot fără soţia lui Nina, însă nu s-a despărţit de cravata sa roşie.

Românii care au „făcut” Revoluţia îl blesteamă. Zic că e cancerul politicii româneşti. Puştii şi studenţii îl înjură, desigur, de la terasă şi cu ţigara în colţul gurii. Şi, totuşi, tătuca Iliescu se încăpăţânează să facă ceva ce fiecare dintre noi ar trebui să ştim că ne conferă putere: merge la vot la fiecare proces electoral. La cei 86 de ani ai săi se ţine încă bine şi îşi poartă cu mândrie cravata roşie, obiect vestimentar nelipsit de la gâtul său în ultimii 16 ani.


    Foto: Mediafax
Foto: Mediafax

„Este în interesul fiecăruia să fie prezent la vot dacă vrea să vadă îmbunătăţindu-se ceva. Prezenţa la vot e absolut e obligatorie şi cred că un număr mare de oameni înţeleg asta. Sunt şi oameni care nu mai au încredere în structurile statale, în cei aleşi care nu întotdeauna au răspuns nevoilor, dar trebuie să facem această ruptură şi să dăm mai multă încredere oamenilor şi comunicarea sufletească între cei aleşi şi alegători să fie temeiul consolidării democratice”, a spus Iliescu după ce a votat, ieri, la Liceul Jean Monnet din Capitală.

Ion Iliescu nu a fost însoţit la urne de soţia sa. Starea de sănătate a Ninei Iliescu nu este tocmai bună, a declarat fostul preşedinte, fără a da detalii. În mai 2014, Iliescu venise tot singur la alegerile pentru Parlamentul European. Atunci însă social-democratul spunea că soţiei lui nu-i place să-l însoţească peste tot.

Dan Helciug a împărţit autografe după ce a votat

simeon stalpnicul png

Simpaticul cântăreţ Dan Helciug a vrut să fie un cetăţean model! Duminică, în jurul prânzului, s-a prezentat la Secţia de votare numărul 68 din Piaţa Romană, din sectorul 1 pentru a-şi exercita dreptul la vot. Dan Helciug (42 de ani) şi-a dorit să voteze după ce l-a văzut pe preşedintele României, Klaus Iohannis care i-a îndemnat să iasă la vot. “E sibian de-al meu şi a zis la televizor «ieşiţi la vot dragi români. Vă plac politicienii, votaţi! Nu vă plac, votaţi». Mie nu-mi plac, am vrut să votez «nu-mi plac politicienii». Doar cu ajutorul societăţii civile se va schimba ceva în ţara asta, nu cu ajutorul politicii. Am vrut să emigrez acum 10 ani, dar m-am răzgândit. Acum e târziu, am familie, e greu”, ne-a spus Dan Helciug, solistul Spitalului de Urgenţă, care a venit la vot cu un look nou, a făcut glume cu cei din birourile de votare şi a făcut câteva poze cu admiratoarele.

Ei cu vorbele, noi cu speranţele

Politicienii au fost matinali în duminica alegerilor parlamentare şi s-au prezentat conştiincioşi la urne. În faţa camerelor de filmat, au fluturat, ca de obicei, panglicile frumoase ale vorbelor.

Era ora 9.00 când Klaus Iohannis, preşedintele României, a intrat în secţia de votare de la Liceul “Jean Monnet” din Capitală. “Eu vă invit să mergeţi la vot. Personal, am votat pentru o Românie prosperă şi puternică”, a spus şeful statului la ieşirea din secţie. În Sălaj, la Zalău, a venit să voteze Dacian Cioloş, premierul României, care a vorbit despre tineri. “Vrem ca lucrurile să meargă mai bine, pentru ca şi cei care sunt acum în afară şi doresc să se întoarcă să o poată face. Asta e speranţa mea şi în această idee am votat astăzi”.

simeon stalpnicul png

Liviu Dragnea, şeful Partidului Social Democrat (PSD), a votat la Turnu Măgurele, în Teleorman. Votul lui Dragnea a mers, printre altele, spre “creşterea economiei, locuri de muncă, pentru pensii şi salarii mai mari, pentru a îmbunătăţi rapid situaţia din sănătate şi educaţie”, potrivit spuselor sale.Nicuşor Dan, liderul USR (Uniunea Salvaţi România), a fost însoţit de soţie şi de fetiţă. “Am votat pentru o nouă clasă politică, am votat pentru un alt fel de a face politică, am votat pentru un viitor mai bun pentru toţi românii”, a afirmat matematicianul.Preşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL), Alina Gorghiu a votat în Timişoara, la Liceul pedagogic “Carmen Sylva”, unde a învăţat mama sa. Gorghiu a spus că îşi doreşte ca, începând de luni, “să ne fie mai bine tuturor”.

simeon stalpnicul png

Pracă am mai văzut imaginile astea. Lor, politicienilor, le rămân vorbele frumos ambalate, iar românilor – speranţele. Poate că de data asta va fi altfel.

simeon stalpnicul png
horoscop zilnic 1 martie jpeg
cub isabela onoriu png
cub raluca podea png
antonia sexy jpg
Shakira jpg
4 front doctorita spagara jpg
Bryan Johnson jpg
cub ioana ginghină png
image
image
image
image
image
image
femeie frig casa jpeg
Terminator jpg
Bryan Johnson jpg
Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock
Ivona Nenu jpg
cub sexy teniswomen png